Bruil is ´Vitaalste Bedrijf van Gelderland´

EDE Betonbedrijf Bruil uit Ede is Het Vitaalste Bedrijf van Gelderland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs vandaag aan directeur Hans Bruil. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het betonbedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Bruil liet Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen achter zich. Het motto van het bedrijf is: ´Wij hebben het bedrijf slechts in bruikleen voor de volgende generatie.´ Binnen Bruil worden gezondheid en vitaliteit sinds enkele jaren actief uitgedragen.

,,Bruil is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid", zegt Van den Hoogenband. ,,Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen."

Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. ,,Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst Bruil als geen ander."

De voormalig zwemmer bracht Bruil vandaag een verrassingsbezoek. De Gelderse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.