Columns

Columnist:

Rene Verhulst

Participatie in de praktijk

Ederveen First. En dat zeg ik niet zo maar. Wat wordt er niet gepraat en geschreven over participatie. Hoe krijg je een goede inbreng van inwoners en doet vervolgens de gemeente echt wat met de wensen. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

Columnist:

Redelijk Getikt

Koets op kunstgras

Eigenlijk is de Glazen Koets best een aardig karretje, vindt u niet? Het voertuig blonk dinsdag in de stralende zon tijdens de traditionele Prinsjesdag. Intussen staat de Gouden Koets al vanaf 2015 in de schuur voor een opknapbeurtje. Dat gaat nóg vier jaar duren.

Columnist:

Redelijk Getikt

Mussert verliest weer

Het blijft een bizar aanzicht, die Muur van Mussert. Grote struiken en mos zitten het artefact na tachtig jaar dicht op de huid, maar als je hier doorheen kijkt, oogt het ding nog even robuust en angstaanjagend, zeker als je beseft waar de muur in het Lunterse bos voor diende.

Columnist:

Rene Verhulst

Tolerantie en geluk

Na de vakanties haal ik maar eens een heel oud begrip van stal: Tolerantie. En dan ga ik het niet hebben over lawaai van de buren op de camping, vliegtuigaso's (begrip van de Telegraaf) of wegmisbruikers.

Columnist:

Redelijk Getikt

Geld

Een boete van 675 miljoen en een terugbetaling van 100 miljoen euro. Met die schikking ging een Nederlandse bank akkoord, omdat deze oranje leeuw zoveel geld zou hebben verdiend met witwaspraktijken. Het nieuws werd dinsdag gebracht alsof het een broodje bij de bakker is.

Columnist:

Redelijk Getikt

Plasje

Vorige week was ik in Dublin. Los van bezichtiging van een prachtig gebouw als St. Patrick's Cathedral en de Trinity College Library zijn de ontmoetingen in de Ierse hoofdstad nog het allerleukst.

Columnist:

Redelijk Getikt

Ik Bennekom

Hartstikke mooi bedacht, moet ik zeggen. Vier inwoners van Bennekom bedachten de prachtige slogan 'Ik Bennekom'. Ze gaan er zelfs t-shirts mee bedrukken.

Columnist:

Redelijk Getikt

'Keep it cool!'

Alles en iedereen snakt naar lagere temperaturen en water. Het zonnetje schijnt deze zomer wel érg enthousiast, terwijl de buien uitblijven. Vanaf vandaag lijkt daar verandering in te komen en weinig mensen zullen dit betreuren.

Columnist:

Redelijk Getikt

Bloedmaan

Heeft u de bloedmaan gezien vrijdagavond? Helaas gooide bewolking flink wat roet in het eten. Hierdoor was de maansverduistering nauwelijks zichtbaar en dus ook de bloedrode gloed niet. Het regende online en in de media plaatjes van maanloze luchten of gefotoshopte kunstmanen.

Pagina's