Columns

Columnist:

Redelijk Getikt

What's in a name?

Als we de roos een andere naam gaven, zouden de bloemen dan niet meer lekker ruiken? De dichter Shakespeare vroeg zich dat af. 'What's in a name?' Doet de naam er toe? Eigenlijk niet, want het verandert in wezen niks aan de persoon of het ding. Als het beestje maar een naam heeft.

Columnist:

Redelijk Getikt

Supersoakers

Een paar jongetjes uit de buurt namen mij een paar dagen geleden te grazen met hun supersoakers. Ik moet zeggen dat ik ook weinig moeite deed om de waterstralen uit hun kanonnen te ontwijken, al leek mijn theater daar misschien wel op.

Columnist:

Rene Verhulst

Azijn veranderen in water

Af en toe lees ik wel eens een blogje in De Gelderlander. Ik denk soms dat zo'n bloggende correspondent een glas azijn heeft gedronken alvorens het toetsenbord wordt beroerd.

Columnist:

Redelijk Getikt

Voetbalgoden

Zelfs de voetbalgoden van deze tijd blijken ineens mensen te zijn. Zowel Lionel Messi als Christiano Ronaldo misten de afgelopen dagen een strafschop tijdens een wedstrijd van het WK in Rusland. En dat voor de nationale teams van Argentinië en Portugal.

Columnist:

Rene Verhulst

Schaapscheerderskou

Schapen en de Ginkelse en Edese Heide horen bij Ede zoals palingen en het IJsselmeer bij Volendam. Nu dacht ik zelf dat ik aardig wat wist van schapen, zeker als het om metaforen gaat zoals het makke- en het zwarte schaap.

Columnist:

Redelijk Getikt

Geldgeest

Het geld klotst tegen de plinten omhoog bij het provinciale bestuur van Gelderland. Dat zegt statenlid Bert Komdeur, voorheen zestien jaar raadslid in Ede. Onze provincie heeft ruim vier miljard op de plank (in reserve) en wil 600 miljoen euro besteden, maar dat wil maar niet lukken.

Columnist:

Redelijk Getikt

Kanonnen

Mijn vrienden kunnen er nog smakelijk om lachen. Het was een jaar of 35 geleden tijdens een festival (ja, dat fenomeen bestond toen ook al). Tentje opzetten, tot diep in de nacht livemuziek luisteren, doorzakken en tenslotte buiten een film bekijken.

Columnist:

Redelijk Getikt

Tour for Life

Waar Tom Dumoulin vorig jaar glorieus winnaar werd van de Giro d'Italia, greep hij in mei 2018 nét naast het goud. Het was ook nu een slijtageslag op de pedalen, vaak in de bergen met stijgingspercentages die niet om liegen. Daar moet je wel even van bijkomen, als je het mij vraagt.

Columnist:

Rene Verhulst

Duurzaam festival

Een tijdje terug was ik op een muziekfestival buiten Ede. Niet zover weg, het was ook langs de A12. Goede muziek, prettige sfeer, ik was er met plezier. Geen nieuws zult u zeggen, maar er was een echte máár, anders zou ik deze column niet schrijven.

Pagina's