Columns

Columnist:

Redelijk Getikt

Aap in kerstboom

Op televisie zag ik dat een groot Nederlands bedrijf nu al massaal allerlei kerstbomen exporteert naar verre oorden. Van de fijnspar tot de Nordmann. Niet alleen de vorm, ook de geur schijnt er toe te doen.

Columnist:

Redelijk Getikt

Undercover

Het is fascinerend om te zien hoe directeuren van grote bedrijven dikwijls geen notie hebben hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. De tv-serie Undercover Boss legt dat haarfijn bloot, met pijnlijke scenes hoe deze bazen soms staan te schutteren.

Columnist:

Rene Verhulst

Sheriff

U kent vast wel die muis en olifant die gezamenlijk over de brug lopen, waarbij de muis zegt: 'wat stampen we lekker.' Daar deed mij laatst een artikel over sherifftaken van de burgemeester in De Gelderlander aan denken.

Columnist:

Redelijk Getikt

Kerkkrokodil

De kerkverlating is wereldwijd in veel gemeentes groot. Zo zag ik dat een priester in het Russische Lomonosov - in een verwoede poging het tij te keren - zelfs een dierentuin is begonnen, om zijn schaapjes naar de mis te lokken.

Columnist:

Redelijk Getikt

Beregoed

Ik mag toch hopen dat Marcel Boekhoorn zich niet verkijkt op de vette rookworst van Hema. De financiële resultaten van deze befaamde warenhuisketen waren de laatste jaren namelijk 'mager'.

Columnist:

Rene Verhulst

Kater

De Tweede Kamer nam met roerende woorden afscheid van Alexander Pechtold. Van links tot rechts was men het eens: de D66-leider had zijn partij op de kaart gezet. Het was nu de tijd om van het podium af te stappen en een nieuwe generatie de kans te geven.

Columnist:

Redelijk Getikt

Droge grasspriet

Kom, laat ik nóg een klompenpad bewandelen. Het Eeskoterpad rond Otterlo is weer zo'n fraaie wandeltocht, waarbij het met name de eerste helft genieten is. Je loopt immers door het mooie bos, vlak langs De Hoge Veluwe. Dit was zaterdag toch een merkwaardige belevenis.

Columnist:

Rene Verhulst

Levensvragen

Is het leuk om burgemeester te zijn? Die vraag krijg ik regelmatig, vooral van kinderen. Ik denk dan altijd dat ik niet moet zeggen dat het hartstikke leuk is, want dan denken ze dat je niks doet of alleen maar feesten bezoekt en linten knipt.

Columnist:

Redelijk Getikt

Op je klompenpad

Kom, laat ik eens een klompenpad bewandelen. Zondag was een zonnige dag om de benen te strekken over het Beek- en Bultpad rond Wekerom. Een moeder met zoon liepen voor me uit.

Pagina's