Columns

Columnist:

Rene Verhulst

Grebbeberg

Op 16-jarige leeftijd deed ik vakantiewerk in een groothandel. In het magazijn dozen uitpakken en op de stellingen neerzetten. Daar werkte ook Piet, die had mijn leeftijd nu en spierwit haar. Onder de koffie werd er een keer gezegd dat Piet al heel lang grijs was.

Columnist:

Redelijk Getikt

Muziek eerst

Wat een wanstaltige én vermakelijke vertoning is dat Eurovisiesongfestival toch altijd! Het niveau van veel liedjes en artiesten lijkt elk jaar nóg dieper weg te zakken in een put met bagger.

Columnist:

Redelijk Getikt

Moeder voedt op

Ik zal iets opbiechten uit een ver verleden. Vermoedelijk was ik een jaar of tien en toen al 'bezeten' van popmuziek. Ik telde de kwartjes zakgeld bij elkaar en kwam er net één tekort om dat singletje (vinyl) te kunnen kopen.

Columnist:

Rene Verhulst

Utopia

Helmond bouwt de slimste wijk ter wereld (aldus VNG Magazine 7, 19 april 2019, pagina 16-19). Ik citeer uitgebreid, want bij mijn laatste gebruikte bron uit dit magazine informeerden naderhand drie mensen er naar.

Columnist:

Redelijk Getikt

Ooievaar

Een flink gestoord persoon schoot in de nacht van vrijdag op zaterdag op een nest met ooievaars in De Lutte, een dorpje vlakbij Oldenzaal. Het mannetje overleefde het niet, terwijl het vrouwtje behoorlijk van slag was natuurlijk.

Columnist:

Redelijk Getikt

Welzalige lach

Hahahahahahahahaha! Ik kwam niet meer bij. Zojuist zag ik op televisie toevallig een staaltje kwakzalverij van de bovenste plank. Bij Teleshop kon je meedoen aan 'welzaligheidshealing'.

Columnist:

Rene Verhulst

Moedige keuze

Rond het militair-historisch informatiepunt De Smederij was ter gelegenheid van het Vrijheidsfestival een tijdsbeeld herschapen van de mobilisatie en oorlogsdagen in mei 1940.

Columnist:

Redelijk Getikt

Trouwe trommelaar

Diepe zucht… Even overwoog ik om de hele column te wijden aan de afgrijselijke aanslagen in Sri Lanka. En die in gedachten te verplaatsen naar onze gemeente.

Columnist:

Redelijk Getikt

Notre Koepel

Quasimodo boezemde angst in, toen ik als kind op televisie een glimp opving van dat misvormde mannetje. Deze gebochelde klokkenluider van de Notre Dame was (in boek en films) op de eerste zondag na Pasen als kind te vondeling gelegd voor de deur van de prachtige kathedraal in Parijs.

Pagina's