Columns

Columnist:

Redelijk Getikt

Cultuur

Een jonge Chinese dame vertelde maandag op televisie dat een Canadese drugssmokkelaar (alsnog) ter dood was veroordeeld. Was zij nu een medewerkster van Justitie of iemand van de nieuwsdienst, ik kon het niet zo snel achterhalen.

Columnist:

Rene Verhulst

Klimaatkloof (deel 2)

Een tweede column over hetzelfde onderwerp doe ik niet vaak. Alleen wanneer een verhaal problemen oplevert, dan wil je het nog graag een keer uitleggen. Of als je veel reacties krijgt. Hier is dat laatste het geval.

Columnist:

Redelijk Getikt

Afschieten

,,Wolven moeten echt afgeschoten worden", hoorde ik de afgelopen week een dame in het nieuws zeggen. Ik ben tegen, zult u hopelijk begrijpen (….) De vrouw in kwestie vreest voor teveel van deze dieren, terwijl ze in ons land nog amper voet aan de grond hebben.

Columnist:

Rene Verhulst

Klimaatkloof

De Vrije Universiteit in Amsterdam deed onderzoek naar de zorg over ons klimaat (VNG Magazine). In mijn woorden was de uitkomst dat de stedeling met een hoog inkomen het meest natuur- en diervriendelijk is.

Columnist:

Redelijk Getikt

Vuur

Pyromanen zijn we met z'n allen! Want van de vijf best bekeken video's van 2018 op de website van Ede Stad blijken er drie te draaien om grote branden (garage, school en heide). Een vierde filmpje toont een wolkbreuk, waarbij de regen met bakken uit de hemel viel.

Columnist:

Redelijk Getikt

Biecht

In Sevilla vergaapte ik me aan de pracht en praal van deze Spaanse stad. De ene katholieke kerk zag er nog potsierlijker uit dan de andere. Het interieur was overal hyperbarok versierd met beelden, krullen, toeters en bellen.

Columnist:

Redelijk Getikt

Uit de bocht

'Max-Verstappen-bocht', zo typeerde Henk Righolt de curve in de autotunnel die nu enkele jaren de Frankeneng met de Hakselseweg verbindt.

Columnist:

Rene Verhulst

Hessenkind

De vierspan schokt door het rulle zand, af en toe bonken de houten wielen over keien. In het aardedonker kan de voerman die niet zien. Op de open wagen onder het zeil zitten zijn vrouw Andrea en de baby Norbert.

Columnist:

Redelijk Getikt

Reclamestemmetjes

Natuurlijk zijn er véél belangrijker zaken om je druk over te maken, maar er moet me toch iets van het hart. Want als ik tv kijk, weet ik niet hoe snel ik weg moet zappen wanneer het zoveelste reclameblok voorbij komt en een film ruw verstoort. Wat een eindeloze diepte met leegheid!

Pagina's