Columns

Columnist:

Rene Verhulst

Besef en weemoed

Een tijdje terug liet iemand mij een overzicht zien van woorden die het meest voorkomen in de collegeprogramma's van gemeenten. Voor de in ICT bedrevenen onder ons staat dat dan in een woordenwolk.

Columnist:

Redelijk Getikt

Fietsfood

Ede heeft iets met wielrennen en voeding, dat moge duidelijk zijn. Onze gemeente was eind juni organisator van het NK Wielrennen op de weg en de ontwikkeling van een grotesk World Food Center zit nog steeds in het vat.

Columnist:

Redelijk Getikt

Van Lunteren

Telkens als de rechter vleugelverdediger van Oranje tijdens het afgelopen WK aan de bal kwam, veerde ik even op. Niet alleen vanwege haar mooie verschijning, maar vooral omdat ik het gevoel had dat ze bij mij in de buurt woont. Maar wat blijkt?

Columnist:

Rene Verhulst

Hart voor de zaak

P. Bos veevoeders in Ederveen had vorige week een bijzonder jubileum. En even daarvoor was koning Willem-Alexander in de gemeente. P. Bos bestond 125 jaar als familiebedrijf, de vijfde generatie, drie zoons werken nu in het bedrijf.

Columnist:

Redelijk Getikt

Zwemmen in geld

Dagobert Duck is een bekend stripfiguur. U weet wel, die eend die zwemt in zijn geld, opgeslagen in een groot pakhuis. Want hij is steenrijk. En enorm gierig. Hij zal geen cent weggeven.

Columnist:

Redelijk Getikt

Processiejeuk

Nu houd ik best van een leuke optocht. Met de fanfare, oldtimers of een bloemencorso. Zo liep ik ergens in een klein Frans dorpje ook tegen een mooie katholieke processie aan. De trotse misdienaar voorop hield het processiekruis omhoog en maakte duidelijk om Wie het hier ging.

Columnist:

Rene Verhulst

Mensenwerk

Kort geleden waren in Barneveld alle gemeenten van Nederland bij elkaar. Het thema was 'mensenwerk' en met excursies in de Foodvalley lieten we zien wat er hier allemaal gebeurt. Wat mensen, bijvoorbeeld ondernemers, vrijwilligers, leerkrachten en boeren allemaal doen in de samenleving.

Columnist:

Redelijk Getikt

Terrasroddel

Het zonnetje schijnt, de zomer is begonnen. De terrassen zitten vol. Mensen bestellen iets lekkers en hebben het naar hun zin. De laatste roddels gaan hand in hand met een bubbelend watertje.

Columnist:

Redelijk Getikt

Stroomvoorziening

Het is vervelend als je zonder stroom zit. De accu van mijn mobiele telefoon moet ik nu al dagelijks aan het infuus hangen, terwijl ik het apparaat 's nachts toch volledige rust gun. Dus moet ik alert zijn om op tijd mijn adapter aan te sluiten.

Pagina's