Columns

Columnist:

Redelijk Getikt

'Gevaar'

Wat een verdriet! Een jong meisje liet maandag het leven nadat een gestoorde man haar in Utrecht had neergeschoten. Een man met een jong gezin trof het zelfde lot. Iemand die ik goed ken, gaf op dat moment les op een basisschool een paar straten verderop.

Columnist:

Redelijk Getikt

Battle

Bij de term 'Bos Battle' dacht ik direct aan een soort middeleeuwse veldslag met Robin Hood in de hoofdrol. De held die de strijd aanbond tegen de adel verschanste zich immers in oeverloze bossen die we toen nog hadden.

Columnist:

Rene Verhulst

Dansen met wolven

U volgt het natuurlijk ook. De wolf terug op de Veluwe, is dat nou een overwinning van de natuur, zoiets als de zalm die weer zwemt in de Rijn, of juist niet?

Columnist:

Redelijk Getikt

Does lief

Ik ben van het bouwjaar 1960. Met als gevolg dat ik de jaren zestig als kind beleefde. 'Eerst naar de kapper', zei mijn vader altijd richting het 'langharige hippietuig' dat de Amerikaanse flower power omarmde.

Columnist:

Redelijk Getikt

Brexit apocalyps

Weet u het nog, toen de jaarwisseling naar het nieuwe millennium voor de deur stond? Alles zou in het honderd lopen. De computers sloegen op tilt, je kon geen geld meer pinnen, klokken liepen vast en wij zouden rond dolen als kip zonder kop. En wat merkte je in de praktijk? Niks.

Columnist:

Rene Verhulst

Risico's

Als columnist weet je dat de kop boven je stukje moet uitnodigen tot lezen. Bij deze column is dat misschien niet zo. Het gaat me niet om het risico van het schrijven trouwens.

Columnist:

Redelijk Getikt

In beeld

'Politie brengt camera's in beeld' luidt de kop van een bericht deze week. In eerste instantie vermoedde ik dat agenten netjes foto's of filmpjes gingen maken van de camera's die zo langzamerhand op elke hoek van de straat hangen.

Columnist:

Redelijk Getikt

Tanden laten zien

Politiehond Biko stond vorige week in de schijnwerpers, omdat hij een vechtersbaas in zijn been beet. De man wist immers niet van ophouden met knokken. Het afgelopen weekend waren de rollen omgedraaid. Nou ja, niet 'man bijt hond', maar 'man bijt man'.

Pagina's