Dossiers

Finaleweken 2019

De sportredactie van EdeStad.nl houdt dit jaar voor de negende keer de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject dat in de finale fase van het sportseizoen alle beslissingen van Edese clubs op de voet volgt. In tekst, foto en video. Overal in het land.

NK wielrennen 2019 in Ede

Het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg vindt in 2019 plaats in Ede. De wedstrijden zijn op 26, 29 en 30 juni. EdeStad.nl besteedt uitgebreid aandacht aan het evenement. In dit dossier zijn onze publicaties over het NK wielrennen 2019 gebundeld.

Latjetrap

De Edese voetbalclubs nemen het dit seizoen tegen elkaar op in een latjetrapcompetitie.

Finaleweken 2018

Ook dit voorjaar houdt de sportredactie van EdeStad.nl de Van Gent Finaleweken, voor de achtste keer alweer. Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Volg de beslissingen in de Edese sportwereld op de voet, in tekst, foto

Familiezaken

Vader, moeder, de kinderen, broers, zussen en verdere familie. Samen op de werkvloer, hoe doe je dat? Of nog beter, hoe houd je het leuk? In Ede zijn veel ondernemende families. Soms allemaal actief in één bedrijf, soms hebben ze verschillende ondernemingen.

Clubgezichten

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club.

Van schot tot bord

Niets ligt meer onder vuur dan de jacht. Van half oktober tot ongeveer half februari is het meeste wild vogelvrij. In Ede wordt op zeer uitgebreide schaal gejaagd en ieder jaar wakkert de discussie weer aan. Sentiment of noodzaak? EdeStad.nl publiceert een aantal verhalen over de jacht.

Wintercolumn 2017/2018

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Muur van Mussert

In de bossen van De Goudsberg in Lunteren staat de Muur van Mussert. Een overblijfsel van de NSB die hier voor de oorlog in de jaren dertig toogdagen hield, waar duizenden Nederlanders luisterden naar de demagogische hagespraken van Anton Mussert.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Vliegtuigen Lelystad over Ede

Lelystad Airport moet uitbreiden om vanaf 2019 het recreatievliegverkeer van Schiphol te kunnen opvangen. Dat betekent veel meer vluchten, voor een deel ook over de gemeente Ede en de rest van de Veluwe. Niet iedereen is daar over te spreken, er is veel kritiek.

Problemen met leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer in de regio wordt sinds dit schooljaar verzorgd door Valleihopper. De regio Food Valley is verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer namens deze gemeenten. Dat was nadat de provincie Gelderland afscheid nam van de Regiotaxi en dit werk overdroeg aan de regio Food Valley.

Op de man/vrouw af

In de rubriek Op de man/vrouw af vertellen bekende en minder bekende Edenaren over wat hen bezighoudt in het leven. 

De Hulpverlener

Ze zijn geregeld aan het werk te zien. In het nieuws of op straat. De hele wereld heeft een beeld bij hulpverleners. Het zijn mannen en vrouwen die er voor hebben gekozen soms in extreme omstandigheden te werken. EdeStad portretteert deze zomer enkele hulpverleners.