• Theo Beumer

Gemengde gevoelens bij DVO

BENNEKOM ,,Ik houd gemengde gevoelens over aan de wedstrijd tegen TOP. Met 27-30 verliezen van zo'n topploeg is zeker geen schande. Aan de andere kant was er misschien wel meer mogelijk geweest. Wij maakten nog te veel individuele fouten'', had DVO trainer Richard van Vloten gezien.

In het eerste bedrijf deden de Bennekommers niet onder voor TOP. ,,Wij speelden een goede eerste helft. Kwamen zelf even met twee voor. Dan is het wel heel jammer dat je nog met veertig seconden op de klok bij een 15-15 tussenstand hen nog twee keer laat scoren. Wij maakten toen de verkeerde keuzes. Dan ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in'', keek Van Vloten terug.

,,De tweede helft moesten wij in de achtervolging. En hoewel wij nog even op een punt verschil kwamen, toonde TOP haar kwaliteiten. Hoewel je in de slotfase nog tot drie terug wist te komen, konden wij niet echt aanspraak maken op meer.''

,,In tegenstelling tot de heenwedstrijd waarin wij met 32-17 verloren, houden wij er wel een goed gevoel aan over. Als je kritisch bent, maakten wij nog teveel fouten. Ook vond ik dat er te weinig agressie was in de rebounds.''

Zaterdag volgt de volgende topper. In Papendrecht wacht PKC. ,,Een hele zware wedstrijd. Daar punten stelen zou heel mooi zijn. Daarna krijgen wij meer de middenmotors, met Blauw Wit, DOS en KZ nog thuis. Dan zouden wij een keer moeten winnen. Dan neem je meer afstand van KCC en Deetos, die ook blijven verliezen. Wij moeten in ieder geval zorgen dat het niet op de laatste wedstrijd bij Deetos moet aankomen'', kijkt Van Vloten al een stukje voor uit.

Doelpunten: Chris van Haren 7, Gertjan Meerkerk en Koen van Roekel 5, Daniëlle Boadi (op archief foto) 4, Janine van Schie 2, Saskia van der Zee, Romy Teunissen, Robbe de Wit en Menno van der Neut 1.