• Het succesvolle team van Imove uit Ede.

    Merle van Son Creatie

Imovers gaan 'de wereld in'

EDE Groot was de verbazing bij de veertien streetdancende meisjes én jongens van dansteam Lil Legends van Dancestudio Imove uit Ede. Tot hun grote verbazing werden ze vorige maand Nederlands Kampioen in de categorie onder de 16 jaar, afgelopen weekend deden ze mee aan het EK in Veldhoven en in augustus wachten de wereldkampioenschappen in het Verenigd Koninkrijk. Alles zonder er ook maar een beetje op te hebben gerekend.

Danny van Zeggelaar

,,Het gaat supergoed!" Begeleider Cindy van Sligtenhorst is in extase over de grote successen van het team. De twaalf meisjes en twee jongens van het dansteam hebben de afgelopen weken prestatie op prestatie neergezet. Eerst deden ze een voorronde, waar ze met gemiddeld heel weinig training eerste werden, toen gingen ze naar het Nederlands Kampioenschap, waar ze ook eerste werden, en op het EK in Veldhoven van afgelopen weekend werd het team tweede. Een bijna ongelofelijke prestatie.

PUNTEN ,,We hadden dit allemaal echt niet zien aankomen", zegt Van Sligtenhorst. ,,Ze deden mee aan Udo, de hiphopdanswedstrijd van Nederland, moeilijker kan eigenlijk niet. Gemiddeld dansen teams twintig tot dertig wedstrijden aan voorrondes. Daarmee spaar je punten voor het kampioenschap. Maar wij hadden alleen een voorronde gedaan, en hadden dus heel weinig punten. Omdat we eerste werden, mochten we toch naar het NK."

En dat NK verliep heel succesvol: met het kampioenschap. ,,Moeders moesten huilen, vaders waren in rep en roer. Dat was echt heel erg leuk. Door dat kampioenschap mochten we ook meedoen aan het EK en heeft Lil Legends zich geplaatst voor het WK. Dat hebben we toch gedaan, ook al is het best duur."

METEEN DOOR Op het EK in Veldhoven, afgelopen weekend, eindigden de dansers van Imove direct al als eerste bij de voorronde en mochten ze meteen naar de finale, zonder verder wedstrijden te dansen. ,,Helemaal te gek", vindt Van Sligtenhorst. ,,Er waren ook teams uit Rusland, Spanje, uit België. Die waren allemaal ook enorm goed." Bij de finale, zondag, werden de Lil Legends tweede. Een team uit Spijkenisse, van wie de Imovers bij het NK nog hadden gewonnen, was nu net iets beter. ,,Maar ik hoop dat we ze op het WK weer tegenkomen", zegt Van Sligtenhorst lachend. ,,Het was hoe dan ook een heel bijzondere ervaring."

Nu wacht die andere grote wedstrijd, het wereldkampioenschap in het Britse Blackpool. Een enorm avontuur voor iedereen, met ook een behoorlijk prijskaartje. Van Sligtenhorst schat dat het zo'n 20.000 euro gaat kosten. ,,Iedereen is al er al druk mee bezig", zegt ze. ,,Ouders proberen geld in te zamelen, draaiboeken worden gemaakt. De dansers proberen ook veel geld in te zamelen. Iedereen is super betrokken. Niemand had dit vooraf verwacht."

Wie wil sponsoren, kan contact opnemen met Imove: 06-20265461 of info@dancestudio-imove.nl.