• Freek Wolff
  • Freek Wolff

Ede duikt met spectaculaire vuurwerkshow 2019 in (update)

EDE Met een spectaculaire vuurwerkshow begon Ede dinsdag aan het jaar 2019. De professionele show op het Enkaterrein werd vanaf twaalf uur middernacht door enkele honderden toeschouwers met bewondering bekeken.

Freek Wolff

Het was de tweede keer dat hier aan het eind van de maand december een centraal vuurwerkevenement werd gehouden. De fraaie fabrieksmuur fungeerde als rustiek decor en werd tijdens de show mooi verlicht.

AFTELLEN Medewerkers en bedrijven die eraan mee hadden gewerkt, werden genoemd, waarna burgemeester René Verhulst de organisatoren bedankte. 25 seconden voordat het twaalf uur was, telden alle aanwezigen af, tot het startschot van het vuurwerk.

KLEURRIJK Wit, geel, rood, groen, paars, oranje, roze, blauw, bruin, alle kleuren van de regenboog schitterden prachtig tegen het donkere heelal. Het ging gepaard met knetterende sterretjes of luide knallen en een enkele dreun. Juist na middernacht was de motregen eigenlijk gestopt en dat kwam goed uit. De ooohh's en aaah's waren niet van de lucht.

WENS Edenaren wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar, ook op de klanken van Abba's liedje 'Happy new year'. Nella Star kwam zelfs uit Lunteren om het vuurwerk te aanschouwen. De studiebegeleidster kijkt terug op een goed 2018, waarin zij een wens in vervulling zag gaan. ,,In het verleden werkte ik in Afrikaanse landen en ik wilde graag een keer terug om les te geven. Dat is dit najaar in Oeganda gerealiseerd en ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik zou ook graag nog een tijd naar Tanzania gaan."

MARATHON Jeroen wil graag gezond en sportief door het leven gaan. In 2018 deed de Edenaar al veel aan atletiek. Zo loopt hij al afstanden van 24 kilometer. In 2019 wil hij er nog een schepje bovenop doen en een marathon gaan lopen. ,,Ik ben goed op weg. Mountainbiken en racefietsen vind ik ook leuk." Zijn vrouw Cindy wil ook meer aan sport gaan doen in het nieuwe jaar. ,,En heel veel van mijn man houden."

KANSEN Ingrid Mol kwam uit Bennekom voor de show. Ze blikt terug op wat minpuntjes in 2018, maar zit nu samen met haar man Martin in een verhuizing. ,,We blijven wel in ons dorp en zijn volop aan het schilderen. Nieuwe kansen!"

Kijk voor meer foto's in ons foto-album.