Rafael Taribuka

Verdiende winst ZVV Ede

2 oktober 2020 om 22:23 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond tegen Kawin een verdiende 6-3 overwinning behaald.

in de eerste helft was ZVV Ede de bovenliggende partij.

,,Na een kleine tien minuten promoveerde Anass el Hassnaoui zijn eerste balcontact tot een doelpunt:1-0”, zag Leon Verbakel.

De ZVV Ede woordvoerder zag niet veel later Achraf Benahmed de stand op een mooie 2-0 tussenstand brengen.

,,Youssef Hadi kreeg nog een goede kans op de 3-0. Maar hij raakte de paal”, had Verbakel genoteerd.

Kawin kwam beter in het spel maar liet de kans op de aansluitingstreffer liggen.

,,Dat werd in de tweede helft snel gerepareerd: 2-1“, ging Leon Verbakel verder.

De thuisclub kreeg mogelijkheden de score uit te bouwen. Mede omdat een speler van de gasten rood voorgeschoteld kreeg.

,, Een even onhandige als onnodige overtreding op onze helft. Die overtal situatie werd uitgebuit. Achraf Benahmed tikte bij de paal zijn tweede en ons derde doelpunt binnen: 3-1”, noteerde Verbakel tevreden.

De thuisclub kreeg nog een grote kans via Mohammed Hazzat na voorbereidend werk van Youssef Hadi. De doelman van Kawin redde geweldig.

Met nog zeven minuten te spelen liep Benahmed tegen een gele kaart op.

,,Een goede redding van onze doelman Alpay Yuzgec blijft het 3-1 voor ZVV Ede. Kawin speelt alles of niets met een meespelende keeper. En dan profiteert ZVV Ede via Sjaak Termaaten. Hij schiet vanaf eigen helft de 4-1 binnen”, lacht Verbakel.

In de slotfase vallen de doelpunten als rijpe appels. De gasten bepalen de tussenstand op 4-2.

,, Onze doelman Alpay Yuzgec scoort vanuit eigen strafschopgebied de 5-2. Kawin verkleint de stand naar 5-3. Youssef Hadi scoort de alles bevrijdende 6-3. Gewonnen en weer een driepunter”, sluit Leon Verbakel af.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.