Dossiers

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Vliegtuigen Lelystad over Ede

Lelystad Airport moet uitbreiden om vanaf 2019 het recreatievliegverkeer van Schiphol te kunnen opvangen. Dat betekent veel meer vluchten, voor een deel ook over de gemeente Ede en de rest van de Veluwe. Niet iedereen is daar over te spreken, er is veel kritiek.

Problemen met leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer in de regio wordt sinds dit schooljaar verzorgd door Valleihopper. De regio Food Valley is verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer namens deze gemeenten. Dat was nadat de provincie Gelderland afscheid nam van de Regiotaxi en dit werk overdroeg aan de regio Food Valley.

Op de man/vrouw af

In de rubriek Op de man/vrouw af vertellen bekende en minder bekende Edenaren over wat hen bezighoudt in het leven. 

De Hulpverlener

Ze zijn geregeld aan het werk te zien. In het nieuws of op straat. De hele wereld heeft een beeld bij hulpverleners. Het zijn mannen en vrouwen die er voor hebben gekozen soms in extreme omstandigheden te werken. EdeStad portretteert deze zomer enkele hulpverleners.

Finaleweken 2017

Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Ook dit voorjaar staat de sportredactie van EdeStad.nl weer extra op scherp tijdens de zevende editie van de Van Gent Finaleweken.

Ede krijgt nieuwe burgemeester

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft op 6 januari 2017 zijn aftreden aangekondigd. Hij gaat in september met pensioen. De komende maanden staan in het teken van de vraag: wie wordt de opvolger van Van der Knaap?

Gasstoring in de Maandereng

Een grote gasstoring heeft honderden huishoudens in de Edese wijk Maandereng in de kou gezet. Net toen het buiten vroor, viel zaterdagochtend vroeg de verwarming uit. Met alle ongemakken van dien.

WEpods

De WEpods zijn zelfrijdende auto's, een project van de provincie Gelderland om de voertuigen te laten rijden tussen Wageningen Universiteit en station Ede-Wageningen. Minister Schultz-van Haegen kwam de primeur in januari 2016 zelf bekijken.

Dossier Veldhuizen

Dossier Veldhuizen is de nieuwe video-miniserie van EdeStad.nl. De miniserie bestaat uit verschillende afleveringen en in deze reeks wordt er eerst naar het verleden gekeken om vervolgens het toekomstbeeld van de wijk te kunnen bepalen.

Wintercolumn Reinier van den Berg

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Moord Agnietendaal

Een 19-jarige vrouw uit Ede is dinsdagavond 8 november door een misdrijf om het leven gebracht in of bij een woning aan de Agnietendaal in Ede. De politie heeft de hele avond, nacht en volgende ochtend onderzoek gedaan. Woensdagochtend kon een 20-jarige Edenaar als verdachte worden aangehouden.

Airborne herdenking Ede 2016

Ede en omgeving staat september in het teken van herdenken van de Slag om Arnhem. Het programma concentreert zich voor Ede op zaterdag de 17e, als er op de Ginkelse Heide bijna duizend parachutisten een sprong maken. Maar er zijn meer activiteiten.

Heideweek Ede 2016

Van vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 augustus 2016 staat Ede weer compleet in het teken van de Heideweek. Met talloze activiteiten en evenementen is er voor ieder wat wils. In dit dossier bundelen we de artikelen over dit onderwerp. Zie ook het foto-album Foto's Heideweek Ede 2016.