Dossiers

Finaleweken 2017

Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Ook dit voorjaar staat de sportredactie van EdeStad.nl weer extra op scherp tijdens de zevende editie van de Van Gent Finaleweken.

Ede krijgt nieuwe burgemeester

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft op 6 januari 2017 zijn aftreden aangekondigd. Hij gaat in september met pensioen. De komende maanden staan in het teken van de vraag: wie wordt de opvolger van Van der Knaap?

Gasstoring in de Maandereng

Een grote gasstoring heeft honderden huishoudens in de Edese wijk Maandereng in de kou gezet. Net toen het buiten vroor, viel zaterdagochtend vroeg de verwarming uit. Met alle ongemakken van dien.

WEpods

De WEpods zijn zelfrijdende auto's, een project van de provincie Gelderland om de voertuigen te laten rijden tussen Wageningen Universiteit en station Ede-Wageningen. Minister Schultz-van Haegen kwam de primeur in januari 2016 zelf bekijken.

Dossier Veldhuizen

Dossier Veldhuizen is de nieuwe video-miniserie van EdeStad.nl. De miniserie bestaat uit verschillende afleveringen en in deze reeks wordt er eerst naar het verleden gekeken om vervolgens het toekomstbeeld van de wijk te kunnen bepalen.

Wintercolumn Reinier van den Berg

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Moord Agnietendaal

Een 19-jarige vrouw uit Ede is dinsdagavond 8 november door een misdrijf om het leven gebracht in of bij een woning aan de Agnietendaal in Ede. De politie heeft de hele avond, nacht en volgende ochtend onderzoek gedaan. Woensdagochtend kon een 20-jarige Edenaar als verdachte worden aangehouden.

Airborne herdenking Ede 2016

Ede en omgeving staat september in het teken van herdenken van de Slag om Arnhem. Het programma concentreert zich voor Ede op zaterdag de 17e, als er op de Ginkelse Heide bijna duizend parachutisten een sprong maken. Maar er zijn meer activiteiten.

Heideweek Ede 2016

Van vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 augustus 2016 staat Ede weer compleet in het teken van de Heideweek. Met talloze activiteiten en evenementen is er voor ieder wat wils. In dit dossier bundelen we de artikelen over dit onderwerp. Zie ook het foto-album Foto's Heideweek Ede 2016.

Ede in Rio

Van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro de Olympische Spelen gehouden.

Onrust Veldhuizen

De wijk Veldhuizen in Ede heeft geregeld te maken met onrust. Brandstichtingen, vernielingen en geweld zijn terugkerende problemen in deze wijk. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

FinalewekenEde 2016

De sportredactie van EdeStad.nl houdt dit jaar voor de zesde keer de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject dat in de finale fase van het sportseizoen alle beslissingen van Edese clubs op de voet volgt. In tekst, foto en video. Overal in het land.

Vluchtelingen

De Edese gemeenteraad heeft op donderdag 15 oktober in meerderheid ingestemd met opvang van vluchtingen in de gemeente. Voor de kortdurende noodopvang van 370 vluchtelingen wordt gebruik gemaakt van panden op de voormalige Prins Mauritskazerne.

Permar

Sociale werkvoorziening Permar verkeert in zwaar weer. Permar sloot 2014 af met een tekort van meer dan een miljoen. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de situatie van Permar.

FinalewekenEde 2015

De sportredactie van EdeStad.nl houdt dit jaar voor de vijfde keer de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject dat in de finale fase van het sportseizoen alle beslissingen van Edese clubs op de voet volgt. In tekst, foto en video. Overal in het land.