Columns

Columnist:

Redelijk Getikt

Beetje raar

Zie ik online een wervend artikel om lammetjes te adopteren die op onze Ginkelse hei grazen. Je krijgt er zelfs certificaten voor. Hartstikke mooi, want de schapen houden zo de heide in stand. Bovendien zijn de kuddes een toeristische trekpleister.

Columnist:

René Verhulst

Gedoe

Is het nou jammer of gelukkig dat ik deze column twee wekelijks maak en dat nog dagen voordat het gepubliceerd wordt. Jammer én gelukkig, denk ik.

Columnist:

Redelijk Getikt

Routes

'Te land, ter zee en in de lucht', dat kolderieke tv-programma moeten we nog eens naar Ede halen. Lachen gieren brullen!

Columnist:

René Verhulst

Rekel

Leden van mijn generatie zullen nog bekend zijn met popgroep Corry en de Rekels met 'Huilen is voor jou te laat' en het brave 'Kom vanavond bij mij.' In 2011 maakte Corry Konings nog een comeback met de Brabantse New Kids met een liedje waar ik de titel maar niet van opschrijf.

Columnist:

Redelijk Getikt

Personeel

'Als het kalf verdronken is, dempt men de put'. Ik mag toch hopen dat dit spreekwoord nooit van toepassing wordt op zwembad De Peppel. Want de vakbond luidt de noodklok over de werkomstandigheden en veiligheid in het Edese zwembad.

Columnist:

Redelijk Getikt

Wilde Kayak

Wat is de overeenkomst tussen de nieuwe film 'Wild' en de bekende poprockformatie Kayak? Bij beide fenomenen spelen artistieke Edenaren een grote rol.

Columnist:

René Verhulst

Boef

Rappers hebben zeker iets met een lift krijgen. Rapper Boef bedankte de dames die hem mee lieten rijden op social media met vrouwonvriendelijke teksten. Het kan ook anders. Ali B op weg naar een optreden in Ede kreeg pech en bedankte zijn chauffeuse met een speciale rap op het podium in Ede.

Columnist:

Redelijk Getikt

Londen Lelystad

'The place to be' was Londen afgelopen weekend. Voor mij alleen al brulde een vliegtuig er 160 kilo CO2 uit. Schande, ik weet het. Fors opschroeven die prijs, dan laat ik het wel.

Columnist:

Redelijk Getikt

Kerktoren

Jan van Schaffelaar is een begrip in Barneveld, omdat hij in de vijftiende eeuw de kerktoren van het dorp met zijn soldaten tot het uiterste verdedigde. Tenslotte gaf de aanvoerder zich gewonnen en sprong hij van de toren. Een standbeeld herinnert nog aan deze koene ridder.

Pagina's