Scouting Lunteren: 'ongevraagd betrokken in azc-discussie' (update)

LUNTEREN In de petitie die momenteel rond gaat tegen de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in Lunteren worden het Bosbad en Scouting Lunteren aangehaald als argument. Over het opvoeren van dat argument is geen enkel contact geweest met de Stichting Bosbad Lunteren of met Scouting Lunteren.

,,Wij willen niet als argument in de overwegingen gebruikt worden'', reageert Jan Telgen namens de besturen van beide organisaties. Uit de periode dat in Lunteren eerder een AZC gevestigd was kunnen het Bosbad en Scouting Lunteren aangeven dat er geen enkel probleem is geweest inzake orde en veiligheid van de overige bezoekers en deelnemers, jong of oud.

,,Wij nemen geen stelling in bij enige politieke discussie, maar we weigeren ook als oneigenlijk argument gebruikt te worden. Het Bosbad is er om aan onze eigen inwoners, maar ook aan al onze gasten de mogelijkheid te bieden van het bad te genieten. Scouting Lunteren is er voor alle kinderen, ongeacht afkomst of status. Scouting Lunteren staat er voor open af en toe activiteiten voor vluchtelingen te organiseren."

Label:

Vluchtelingen