• Gemeente Ede

Raad Ede stelt profielschets nieuwe burgemeester vast

EDE De Edese gemeenteraad stelt in een extra raadsvergadering maandag 13 maart de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Daarmee wordt ook de vacature opengesteld en kan iedereen solliciteren voor het hoogste ambt in de gemeente Ede.

Cees van der Knaap stopt op 1 september dit jaar als burgemeester van Ede. De komende maanden zoekt Ede een nieuwe burgemeester. Die zoektocht begint met het opstellen van een profielschets. Hierin staat wat voor een type burgemeester de gemeente Ede zoekt en wat zij of hij moet kunnen. Alle inwoners en organisaties uit de gemeente konden aangeven wat voor type burgemeester zij graag zouden zien.

VERGADERING Op maandag 13 maart presenteert de vertrouwenscommissie het resultaat in een extra raadsvergadering. Hierin bespreekt de raad de profielschets voor de nieuwe burgemeester met de Commissaris van de Koning. Tijdens die vergadering wordt de profielschets ook formeel vastgesteld. De raadsvergadering is openbaar en start om 19.30 uur. De vergadering wordt ook online en via EDE TV uitgezonden.

VACATURE OPEN Vanaf woensdag 15 maart wordt de vacature opengesteld. Iedereen kan solliciteren. Reageren kan tot en met dinsdag 4 april 2017. Op de website van de gemeente staat alle informatie over de procedure, de profielschets en achtergrondinformatie over de gemeente Ede.