Nieuwe woningen Hartenberg geopend

WEKEROM Het is feest op de Hartenberg. Afgelopen weekend vierden de nieuwe bewoners samen met hun familie en medewerkers van 's Heeren Loo de opening van zestien woningen op basis van het nieuwe huisvestingsconcept van 's Heeren Loo. De woningen voldoen aan de zorgvraag en de wensen van de (nieuwe) bewoners, zo vertelde ook Anke Visserman tijdens haar toespraak waarbij ze onderbroken werd door een enthousiaste nieuwe bewoner Dave: ,,Ik heb een eigen badkamer!"

De eerste steen van de nieuwbouw werd op 9 juni 2015 gelegd door wethouder Gerrie Ligtelijn van de gemeente Ede, Paul de la Chambre van de Raad van Bestuur en de oudste en jongste bewoner van de Hartenberg. Nu de eerste nieuwbouw is opgeleverd begint de volgende fase van het regionaal vastgoedplan: de voorbereiding van de bouw van de volgende 32 woonplekken is al in volle gang. Het gehele regionaal vastgoedplan wordt verspreid over een aantal jaren uitgevoerd.

De nieuwbouw wordt allemaal gebouwd volgens het nieuwe vaste huisvestingsconcept ontwikkeld door 's Heeren Loo. Het huisvestingsconcept is ontwikkeld in samenwerking met cliënten, ouders en verwanten, begeleiders en deskundigen van Advisium. De nieuwe woningen moeten minimaal veertig jaar voldoen aan de zorg- en begeleidingsvragen van de toekomstige bewoners. ,,De huisvesting is van uitstekende kwaliteit, zowel technisch als functioneel, met oog voor duurzaamheid en toekomstbestendig.''

Het implementeren van straatnamen op De Hartenberg is eveneens onderdeel van het regionaal vastgoedplan. Hierdoor heeft iedere bewoner op de Hartenberg, net als iedereen, een eigen woonadres waarop hij post krijgt en bezoek ontvangt. Hier is een centraal uitgangspunt dat iedereen meedoet en het beste tot zijn recht komt.