Jaap Boot voorzitter Scouting Nederland

EDE Edenaar Jaap Boot is zaterdag benoemd als voorzitter van Scouting Nederland. Boot heeft bij Scouting als doel meer verbinding te creëren, zowel binnen de vereniging als daarbuiten.

Jaap Boot heeft vanuit zijn werk en als fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Ede veel ervaring opgedaan met netwerken en verandermanagement. Competenties die hij ook als voorzitter van Scouting Nederland wil inzetten om scouts en niet-scouts te verbinden. Boot: ,,Ik zie verbinden als een uitdaging, die zowel intern als extern van groot belang is. Door veel persoonlijke ontmoetingen met leden uit de vereniging en door de contacten en samenwerking met andere organisaties uit te breiden, wil ik Scouting nog prominenter op de kaart zetten."

De Edenaar is sinds zijn zevende betrokken bij Scouting en heeft functies bekleed op diverse niveaus binnen de organisatie. In het verleden heeft hij zich als trainer in de regio en als bestuurslid van een lokale groep ingezet voor Scouting en tegenwoordig is hij nog steeds actief als leidinggevende voor kinderen in de leeftijdsgroep 11 tot 15 jaar. Op deze manier levert hij actief een bijdrage aan de ontwikkeling van meisjes en jongens.

Met de benoeming van Boot is een opvolger gevonden voor Boudewijn Revis, die zijn functie als voorzitter in juni van 2015, na vier jaar, heeft neergelegd.