• Marloes Kleijer

Zonnepanelenproject in Ede

Advertorial

EDE Het centrum van Ede heeft er sinds vrijdag 3 juni een wel heel bijzondere winkel bij: Zonneplan. Men kan hier terecht voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Het doel van dit zogenoemde zonnepanelenproject? Zoveel mogelijk geschikte huishoudens in de gemeente Ede laten profiteren van zonne-energie. De gemeente biedt hiervoor momenteel een interessante duurzaamheidslening aan.

De gemeente Ede hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft als doel in de toekomst bij de tien duurzaamste gemeentes te behoren. Het zonnepanelenproject van Zonneplan -  een zeer innovatieve en klantgerichte zonnepanelenaanbieder - sluit hier naadloos op aan. Paul van der Klooster, directeur van Zonneplan: ,,Ede heeft als doelstelling Solar City 2017 te worden en daar gaan wij, in samenwerking met meerdere lokale installateurs, bij helpen."

FYSIEKE WINKEL ,,Omdat veel mensen toch graag langskomen voor advies én om alles even in het echt te zien, hebben wij ervoor gekozen om in Ede negentig dagen lang een 'fysieke' winkel te openen", vervolgt Van der Klooster. ,,Hier kan men onder het genot van een kopje koffie een volledig virtueel advies ontvangen en alles te weten komen over zonnepanelen. Via beeldschermen is er contact met een van onze technische adviseurs op het hoofdkantoor. Het advies is geheel vrijblijvend en neemt weinig tijd in beslag."

VOORDELEN Door de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen binnen het Zonneplan-project is de aanschafprijs zeer gunstig. Bovendien is er in Ede een interessante, boetevrije duurzaamheidslening (tegen een vast rentetarief van ongeveer 2 procent per jaar) én stelt de overheid zonnepanelen vrij van btw.

Voordelen genoeg dus en daar komt uiteraard de winst die zonnepanelen opleveren nog bij; deze winst is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Ook niet onbelangrijk: met zonnepanelen wordt jaarlijks veel CO2 bespaard. Zo bespaart men met twaalf zonnepanelen gemiddeld 1.679 kilogram aan CO2. Zodra de zonnepanelen zijn geplaatst, wordt er direct geprofiteerd van een lagere energierekening.

KWALITEIT Bij Zonneplan staat kwaliteit te allen tijde voorop. Alleen uitvoerig geteste producten worden door de zonnepanelenspecialist geselecteerd. Zo is de klant altijd verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

,,Wij bepalen nauwkeurig wat het beste past bij de persoonlijke situatie en dat merkt men in de opbrengst", zegt Van der Klooster. Veel mensen hebben zich volgens hem inmiddels al aangemeld voor het project. ,,Mensen die óók willen profiteren van dit eenmalige project, kunnen zich aanmelden in de winkel of via www.zonneplan.nl/ede."

a [ZonneplanGrotestraat 126711 AM Ede0318-731291info@zonneplan.nlwww.zonneplan.nl/ede