• Wiebke Wilting

Wethouder opent nieuwe kantorenvleugel HNK Ede

EDE Wethouder Willemien Vreugdenhil heeft donderdag de nieuwe kantorenvleugel van HNK Ede geopend. HNK staat voor Het Nieuwe Kantoor, waarmee NSI inspeelt op de groeiende behoefte aan flexibele full service huisvestingconcepten in de kantorenmarkt.

Ede Horapark bestaat uit zes kantoorgebouwen, waarvan in twee gebouwen HNK gehuisvest is. ,,Deze twee kwalitatief hoogwaardige en duurzame gebouwen staan in een bosrijke omgeving, aan de kennisAs Ede-Wageningen, nabij het treinstation en de uitvalswegen A12 en A30. Beide gebouwen samen betreft circa 10.000 m2, waarvan reeds een aanzienlijk deel verhuurd is aan gerenommeerde bedrijven. Momenteel zijn nog een beperkt aantal Managed offices (ingerichte kantoorruimtes) beschikbaar en circa 2.500 m2 vrij in te richten kantoorvloeren (Kantoor op maat)'', zegt HNK-directeur Remco Boelens.

Doordat NSI meerdere gebouwen binnen het Horapark in eigendom heeft, wordt samen met HNK een compleet aanbod op het gebied van kantoorverhuur- en services aangeboden. Met een Grand Café, maar ook met vergaderen en andere diensten vervult HNK Ede een centrale rol binnen het Horapark en daarbuiten. 

,,Wij zijn trots op de resultaten van onze vestiging in Ede. Zoals elke HNK vestiging heeft ook onze vestiging in Ede de ambitie om meer te zijn dan een (werk) adres. Het gaat ons om het creëren van een werkomgeving die bedrijven prikkelt en daadwerkelijk ondersteunt in hun ambities. Het is de combinatie van werken, vergaderen, ontmoeten en verbinden", vervolgt Boelens.

De Edese wethouder Willemien Vreugdenhil, onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille economie en arbeidsmarkt, is enthousiast over de uitbreiding van HNK Ede: ,,Ede stimuleert ondernemerschap en bedrijvigheid in de regio. Op de KennisAs Ede-Wageningen en in FoodValley weten onderzoek, onderwijs en ondernemers elkaar te vinden en te versterken. HNK Ede sluit hier goed bij aan. Het is laagdrempelig voor ondernemers om kantoor te houden en onderling zaken te doen in deze inspirerende omgeving. Kortom: een goede aanvulling voor het kantorenaanbod in de Ede."