• Ted Walker

'Vakidioten' bij Holtslag manueel- en fysiotherapie

Advertorial

EDE Fysio- en manueeltherapeut Dave Holtslag heeft al vijftien jaar twee praktijken in Veenendaal. En niet zonder succes. Holtslag begon zijn praktijk alleen, maar inmiddels werkt hij samen met tien fysiotherapeuten, waaronder bekende namen uit de Veenendaalse en Edese topsport. Gillian Rijnsaardt is zo'n naam. Rijnsaardt speelde jarenlang waterpolo op topniveau bij onder andere PolarBears in Ede en Jong Oranje. Hij kent als geen ander het belang van een snelle en juiste diagnose. 

Holtslag ziet met regelmaat cliënten uit Ede in zijn praktijk. ,,Van hen kreeg ik vaak terug dat de afstand naar Veenendaal best een drempel was om met klachten naar mijn praktijk te komen'', zegt Holtslag. ,,Daarom heb ik nu sinds ongeveer een jaar ook in Ede een praktijkruimte ingericht.'' 

KRACHT

De kracht van de praktijk van Holtslag zit hem vooral in een brede expertise en het bundelen van kennis en kunde. Holtslag en zijn collega's zijn teamplayers die goed in staat zijn om de bal in de ploeg te houden, maar die ook weten wanneer een ander in een betere positie is om te scoren. Korte lijnen met huisartsen, specialisten in het ziekenhuis en collega therapeuten geven vaak snel een kernachtige diagnose en een effectief behandelplan. Uiteindelijk wint de zorg en kan de cliënt die zegevieren.

De praktijk staat vooraan waar het gaat om meedenken en innovatie. ,,Als praktijk zijn we een onderdeel van het Science Netwerk Nederland, waarin we participeren in wetenschappelijk onderzoek, wetenschappers opleiden en zorgdragen dat onze kennis omtrent nieuwe ontwikkelingen binnen ons beroep optimaal is'', vervolgt Holtslag.

Ook op het gebied van apparatuur is de praktijk vernieuwend. Zo beschikt men bijvoorbeeld over echoapparatuur waarmee spieren en gewrichten bekeken kunnen worden. Zo zijn de therapeuten nog beter in staat om aandoeningen, schade en blessures goed in beeld te brengen en daar een effectieve therapie voor te geven.

'VAKIDIOTEN'

,,Dat is ook waar we voor staan'', zegt Dave Holtslag. ,,Als eerstelijns praktijk willen we de beste fysio- en manueeltherapeutische zorg bieden. Zorg volgens de laatste inzichten en met de meest hoogstaande beschikbare apparatuur. Onze therapeuten zijn allemaal 'vakidioten' die met plezier naar school blijven gaan om hun vakkennis op hoog niveau te houden en steeds weer bij te leren. We handelen op basis van bewijzen. Praktisch handelen in combinatie met durven overleggen. De cliënt moet zich op zijn gemak en begrepen voelen. En die cliënt is wat ons betreft óók zelf verantwoordelijk voor het oplossen van een lichamelijk probleem. De therapeut biedt oplossingen en mogelijkheden aan, begeleidt en stuurt op basis van de hulpvraag.'' 

Het gebouw van Holtslag manueel- en fysiotherapie is gevestigd aan de Pascalstraat 18F in het Edese industriegebied. ,,Het voelde even vreemd om een praktijk in een industriegebied te hebben, maar we zitten hier natuurlijk wel op een mooie plek. Dichtbij de Tooroplaan en de Keesomstraat en makkelijk bereikbaar via de tunnel op de Frankeneng, de A12 en de A30',' besluit Dave Holtslag.