• Chadli Hachani (links) van TopParken en Rinus van den Berg van vv Lunteren. ,,We kijken hoe we elkaar kunnen versterken. -

    Freek Wolff

TopParken steunt jeugdtoernooi vv Lunteren

LUNTEREN VV Lunteren heeft een driejarig contract afgesloten met TopParken als hoofdsponsor voor het TopParken Tournament U14. De voetbalvereniging houdt het toernooi deze zomer op 31 mei en 1 juni voor de vijfentwintigste keer voor jongeren tot en met veertien jaar.

Freek Wolff

,,De zoon van onze directeur voetbalt bij vv Lunteren en zo is het contact ontstaan", legt Chadli Hachani uit als marketingmanager van TopParken. ,,We hadden al eens shirtsponsoring gedaan. Totdat we hoorden over dit toernooi, wat gewoon heel goed past bij waar wij voor staan. Ons bedrijf vult vrije tijd in en die wil je voor je gasten zo goed mogelijk benutten. Wij zorgen met entertainment dat kinderen meer gaan bewegen. Zo sponsoren we ook de Valkenburg Klim Classic, een wielrenwedstrijd. Actief gericht op sport en bewegen. Daarom willen we naast het toernooi met Lunteren ook voetbalclinics organiseren, waar tevens kinderen van onze gasten aan mee kunnen doen. We geloven vooral in een partnerschap, om samen te werken."

Rinus van den Berg was in 1994 initiator van het bewuste toernooi, dat altijd de eerste zaterdag na afloop van de competitie plaatsvind. De voetballers zijn 13 of 14 jaar. De eerste jaren speelden acht elftallen tegen elkaar, maar al snel was er een opschaling naar zestien stuks. ,,Deze zomer gaan er twaalf ploegen voetballen, maar voor de eerste keer gespreid over twee dagen. En het niveau is hoger", aldus Van den Berg.

TOPNIVEAU Vv Lunteren schreef namelijk Ajax, Feyenoord en PSV aan om mee te doen, terwijl de vereniging nog wacht op een respons. Wel zijn er al toezeggingen binnen van Club Brugge, Standard Luik, Spartak Praag, Odense BK en zijn er uitnodigingen de deur uit naar Leverkusen, Dortmund, Schalke en Borussia Mönchengladbach. ,,Als je grote clubs binnen wilt halen, dan moet je tegenstanders van topniveau bieden. Als je Lunterse mannen spreekt over dit toernooi van jaren geleden, dan hebben ze het er nog over. Ze speelden toen tegen voetballers als Rosario, die je nu op televisie in de eredivisie ziet. Destijds was hij speler van het toernooi."

BEGRIP BIJ JEUGD Hachani weet dat het toernooi een begrip is bij de jeugdige voetballers, ook doordat een collega van TopParken bij vv Lunteren speelt. ,,Het is heel leuk om te merken hoe enthousiast jongeren er over zijn." Elk jaar leiden zestig vrijwilligers het toernooi in goede banen en er worden ruim achthonderd toeschouwers verwacht op sportpark De Wormshoef. TopParken biedt de voetballers verblijf aan op de locaties van het Bospark en 't Gelloo in Ede. ,,Zo krijg je een leuke wisselwerking. We bieden ook steun bij de promotie en kijken hoe we elkaar kunnen versterken."

Topparken is de vierde hoofdsponsor van het jeugdtoernooi, nadat ABN/Amro, SNS en Rabo dit eerder elk acht jaar deed. TopParken is in 2004 ontstaan, met zeventien locaties in het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in het monumentale pand op het landgoed van de Scheleberg in de Lunterse bossen. ,,Daarom raakt dit sportevenement ons iets meer, omdat je zelf in de regio zit." Dit park breidde een paar jaar geleden nog uit met nieuwe vakantiewoningen, die volgens Hachani zeer populair zijn bij toeristen.