• Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff

't Zusje met tapas aan Museumplein

EDE Restaurant 't Zusje, een landelijke keten voor tapas eten, zal zich vestigen in het pand in aanbouw aan het Museumplein (hoek Kolensteegje). Hierboven komen veertien appartementen en in de kelder zal discotheek Famous haar deur heropenen.

Het oude pand dat er stond is gesloopt. Nu is daar een bouwput te zien. Eigenaar Mark Slothouber (van Slotprins BV) hoopt dat de nieuwbouw dit jaar nog net voor de Kerst klaar kan zijn.

Er bestaan reeds negentien 'Zusjes' in den lande, zoals in Utrecht, Apeldoorn en Nijmegen. ,,Bij brasserie 't Zusje staat de behoefte van de gast centraal", meldt de website. ,,Het gaat niet alleen om lekker eten, maar ook om de beleving daarbij. De aantrekkelijke entourage die kenmerkend is voor 't Zusje en de Bourgondische sfeer maken het plaatje compleet."

In Ede krijgt het restaurant de gehele oppervlakte op de begane grond van ongeveer vijfhonderd vierkante meter en dat is meer dan voorheen op deze locatie. Ook Famous wordt aanzienlijk groter volgens Slothouber.  De deur van deze discotheek blijft op de bekende plek aan het plein.

De appartementen worden verhuurd en hebben elk twee kamers en zijn duidelijk bedoeld voor starters. ,,We mikken op de doelgroep die het leuk vindt om daar te wonen", aldus Slothouber. Het worden twee lagen van zeven appartementen. De architectonische stijl zal ongeveer aansluiten bij het pand dat er juist naast is gebouwd aan het plein.

Binnenstadsmanager Xander Haalboom is verheugd met de ontwikkeling. ,,Ik ben blij dat daar nieuw gebouwd wordt, want wat er stond, was zeer verouderd en stond leeg. Dit is goed voor het plein."

In het algemeen is Haalbom blij dat de economie weer aangetrokken is en dat de ondernemers in het centrum van Ede daarvan meeprofiteren. ,,Tegelijk moeten we onze kop natuurlijk niet in het zand steken voor het toenemende gebruik van online bestellen van producten", aldus de binnenstadsmanager.

Kijkend naar de Achterdoelen, met veel leegstand, staat hij positief ten opzichte van verhuizing van Cultura naar het voormalige pand van V&D. ,,Maar dat moet financieel natuurlijk wel haalbaar zijn en draagvlak hebben bij de politieke partijen. Het kan een goede zaak zijn om op die manier een bijdrage te leveren aan het oplossen van de leegstand in dat deel van het centrum."

 

foto:De bouwput aan het Museumplein waar 't Zusje moet verrijzen, samen met de Famous en 14 appartementen.