• Ted Walker

Schuman Ede fullservice partner

Advertorial

EDE Ede kent nog een aantal echt Edese bedrijven. Noem de naam en iedereen weet waar je het over hebt. Schuman aan de Keesomstraat is zo'n naam. Van oudsher een incasso- en deurwaarderskantoor. En die diensten levert men nog altijd. Maar het bedrijf, dat in januari 2019 haar 45ste verjaardag viert, is inmiddels uitgegroeid tot een 'fullservice partner'.

Ted Walker

Wat dat inhoudt, is even simpel als doeltreffend. Schuman breidt gestaag haar dienstenaanbod uit, zodat klanten voor veel meer zaken voldoende hebben aan alleen Schuman als partner.

Het nieuwste label dat het kantoor heeft toegevoegd aan haar dienstenpakket, is 'Schuman Bedrijfsjuristen'. ,,Onze juristen adviseren tegen het concurrerende tarief van 125 euro per uur. Een scherp tarief in de juridische branche, zeker omdat Schuman niet de gebruikelijke kantoorkosten in rekening brengt", zegt mr. Mariëlle te Lindert, een van de juristen van het kantoor in Ede.

VERLEDEN ,,Wij adviseerden in het verleden als juristen bijvoorbeeld al inzake haalbaarheid van een vordering, wanneer een ondernemer de keuze moest maken of hij de stap naar een rechter zou doen'', gaat Te Lindert verder.

,,Ook als een klant een geschil had met een werknemer of bijvoorbeeld een huurder, dan boden wij al de helpende hand. Vaak ontstond dit doordat een klant opbelde en een casus voorlegde met daarbij de vraag; weten jullie iemand die mij hierbij kan helpen?'' Het antwoord gaf snel duidelijkheid: ,,Jazeker, dat kunnen wij zelf."

EXPERTISE De juristen van Schuman zijn meester in de rechten, hebben hun eigen expertise, en werken al jaren voor allerlei partijen. ,,Veel mensen weten niet dat wij meer zijn dan juristen die alleen helpen bij een incasso. Wij kunnen juridisch overal de helpende hand in bieden waar een ondernemer in zijn werk tegenaan loopt. Zo verandert wet- en regelgeving voortdurend. Neem de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Die verordening zorgt nog altijd voor veel vraagtekens bij ondernemers. Maar wij kunnen uiteraard ook helpen met het opstellen van algemene voorwaarden en andere vraagstukken die niet direct uit een vordering voortkomen.''

VOORDELEN De grote voordelen van de dienst die Schuman biedt met het label 'Schuman Bedrijfsjuristen', zijn het tarief en het feit dat de juristen flexibel ingezet kunnen worden. ,,Voor veel ondernemers is het niet te doen om een eigen bedrijfsjurist in dienst te hebben. Maar zij lopen wel tegen veel zaken aan waarbij juridische hulp noodzakelijk kan zijn. Bij ons kun je nog gewoon even je vraag stellen zonder dat je meteen heel veel geld kwijt bent. En als de klant in complexere zaken eerst even wil overleggen, dan kan dat uiteraard ook. Wij willen de huisjurist zijn, waar je zomaar kunt binnenlopen. Het eerste adviesgesprek brengen wij niet in rekening. Wij nodigen ondernemers daarom ook graag voor een kennismaking uit'', aldus Mariëlle te Lindert.

w schumanbedrijfsjuristen.nl