• Ted Walker

'Schaffelaartje Ede bestaat twintig jaar'

Advertorial

EDE Het Schaffelaartje, aan de Brouwerstraat  59-61 in Ede, staat bekend om haar kipproducten. Wie wel eens over de Brouwerstraat loopt, heeft vast wel eens de geur van versgebakken kip van het spit geroken. De 'lekkernijenspecialist' bestaat op zaterdag 1 april twintig jaar. ,,Wij verkopen veel meer dan kip", vertellen Gijs en Jenneke Koolmees, de eigenaren van Het Schaffelaartje. 

De winkel is opgericht in maart 1984. Nadat Jenneke Koolmees (toen nog Van Veldhuizen) haar loopbaan bij Het Schaffelaartje in 1992 startte, kreeg zij ruim 4 jaar later de gelegenheid om de winkel over te nemen. Inmiddels had zij Gijs ontmoet, met wie zij in 1999 trouwde. Door toenemende drukte kwam hij na verloop van tijd ook voor Het Schaffelaartje werken.

In 2001 werd de zaak fors uitgebreid. Het pand van de buurman werd aan de winkel toegevoegd en vanaf dat moment bestond Het Schaffelaartje uit een poelier, kaasboer en een complete slagerij.

Vandaag de dag staat de volgende generatie ook in de winkel. Dochter Teunette werkt met enige regelmaat mee. ,,Of ik de winkel wil overnemen? Nou, dat weet ik echt nog niet hoor.'' 

AMBACHTELIJK

Zowel Gijs als Jenneke Koolmees beschikken over alle nodige papieren. Vandaag de dag doet Gijs Koolmees het meeste slagerswerk. ,,Geheel in stijl van ons ambachtelijke bedrijf heb ik het slagersvak geleerd van twee 'oude rotten' in het vak. Een van de twee, Roel Steen, staat nog met enige regelmaat achter het snijblok. Naar die momenten kijk ik nog altijd uit. Het geeft me zo'n vertrouwd gevoel als mijn oude leermeester hier aan het werk is.''

Dat is ook het gevoel dat Jenneke en Gijs Koolmees aan hun klanten willen geven. ,,Dat is het mooiste wat we kunnen bereiken. Dat mensen een vertrouwd gevoel hebben. Weten dat het goed zit als ze bij ons kopen. Het Schaffelaartje staat synoniem aan lekkere producten en hoogstaande kwaliteit. ,,Puur en ambachtelijke kwaliteit als vanouds met de smaak van nu'', zegt Jenneke Koolmees.

,,We selecteren nog altijd alle leveranciers en ingrediënten zelf. En de meeste producten worden door ons zelf gemaakt. We weten dus wat we kopen èn verkopen. En dat is een garantie voor lekker, dat proef je meteen'', voegt Gijs Koolmees toe. 

DANKBAAR

Dat 'de zaak met smaak' mooie kwaliteit tegen een redelijke prijs levert, wordt bevestigd door de lange historie. Op zaterdag 1 april vieren Jenneke en Gijs Koolmees met hun personeel dat zij 20 jaar bestaan in de huidige vorm. ,,Daar zijn we dankbaar voor. Je kunt het nog zo goed en eerlijk doen, maar als de klanten wegblijven heb je geen bestaansrecht. Daarom gaan we in de periode na 1 april onze klanten ook bedanken'', vertelt Gijs Koolmees.

a [Slagerij - Poelier - Kaasboer Het SchaffelaartjeBrouwerstraat 59-616713 AA Ede0318-618498info@hetschaffelaartje.nlwww.hetschaffelaartje.nl