• Margreet Floon/Cultura Ede

Samenwerking Cultura en Picnic voor ophalen biebboeken

EDE Online supermarkt Picnic haalt vanaf nu ook bibliotheekboeken van Cultura thuis op. De elektrische bezorgwagentjes leveren niet alleen de boodschappen af, maar halen vanaf nu de uitgeleende boeken van bibliotheek Cultura gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek. Dat meldt Cultura op haar website.

Cultura ziet de samenwerking als kans om haar leden beter te bedienen en drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. ,,Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van de bibliotheek en deze gemeente om meer mensen te laten lezen, barrières weg te nemen en ze op een makkelijkere manier hun weg naar de bibliotheek te laten vinden", aldus Ineke van Vlimmeren van Cultura.

Picnic is een online supermarkt die sinds april actief is in Ede. Klanten bestellen hun boodschappen via een speciale app op hun telefoon en vervolgens komt Picnic die boodschappen bij een bestelling van meer dan 25 euro gratis thuis brengen.