• Van links naar rechts: Peter Bakker (directeur Plantion), Thijs Geuze (Stichting Ambulance Wens), Harry Beijer (bestuurslid Plantion) en Inge de Koning (Stichting Ambulance Wens).

    VVB Voermans

Plantion schenkt tienduizend euro aan Stichting Ambulance Wens

EDE Bloemenveiling Plantion overhandigde woensdagochtend een cheque van tienduizend euro aan de Stichting Ambulance Wens regio Gelderland. Dit bedrag is dit jaar door Plantion ingezameld tijdens activiteiten in het kader van haar honderdjarig bestaan. Stichting Ambulance Wens vervult met vrijwilligers laatste wensen van ernstig zieke mensen.

De overhandiging gebeurde in de afmijnzaal van Plantion, halverwege de ochtendveiling. Na een aankondiging van directeur Peter Bakker maakten Inge de Koning en Thijs Geuze hun entree in een ambulance van Stichting Ambulance Wens. Harry Beijer, kweker in Huissen en bestuurslid Plantion, overhandigde hen vervolgens de waardecheque. De afgevaardigden van de stichting toonden zich verrast met de gulle gift en zeiden dat het een aanmoediging was om het onbezoldigde werk van de stichting voort te zetten.

PLANTION Plantion in Ede is een marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Een uitgebreid assortiment bloemen en planten is ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Meer informatie: www.plantion.nl.