• Stichting Proominent

Open dag bij scholen Stichting Proominent

EDE ,,Bent u op zoek naar een school voor uw zoon of dochter en vindt u het fijn om in alle ruimte sfeer te proeven? De openbare scholen in de gemeente Ede heten u en uw zoon of dochter in de week van 18 maart van harte welkom. Niet alleen dan overigens: de scholen van Proominent staan ook op alle andere dagen open voor ieder kind. Al deze scholen laten kinderen ervaren dat plezier de motor is voor leren en ontwikkelen." Aan het woord is Bert Dekker, directeur-bestuurder van Proominent.

De twaalf basisscholen van Proominent zijn zodanig verspreid over de gemeente Ede dat ieder kind dichtbij huis naar school kan. Daarbinnen bieden ze ouders de keuze uit Montessorionderwijs, onderwijs dat kinderen ook aan hun dromen laat werken, gelukslessen biedt, de kans om een instrument te leren bespelen of een speciale klas voor hoogbegaafden.

,,Wat ze gemeen hebben, is dat ze hun onderwijs optimaal aansluiten op ieder kind", zegt Dekker. ,,Wij vinden het bovendien belangrijk dat kinderen zich verbonden weten met de gemeenschap binnen de school en de samenleving daarbuiten. Een school is immers geen eiland, maar altijd verbonden met de grotere wereld daaromheen."

SAMEN LEVEN, LEREN EN SPELEN ,,Onze grote kracht is dat op bijna al onze scholen, zeker die in Ede, kinderen met verschillende culturele achtergronden samen naar school gaan", vertelt Bert Dekker

,,We laten ze ontdekken hoe leuk het is om samen te leven, te leren en te spelen. Dit vormt hen als mens en draagt bij aan de wijze waarop ze nu en later in het leven en de wereld staan. Het is niet voor niets onze missie om kinderen niet alleen te ondersteunen in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden, maar ook in hun ontwikkeling als lid van de gemeenschap. Wij willen bovendien dat zij zich ontwikkelen tot waardevol mens. Gemeenschappelijke waarden spelen daarom op al onze scholen een belangrijke rol."

SAMEN PLEZIER IN ONDERWIJS 'Samen plezier in onderwijs' is het motto van Proominent. Directeur-bestuurder Dekker vertelt: ,,Kinderen die plezier hebben in spelen en leren, weten zich veilig. Veilig bij de ander en in de groep. Veiligheid betekent wat ons betreft ook dat kinderen nieuwe stappen durven zetten en niet bang zijn om fouten te maken. Al onze scholen geven kinderen ruimte om creatief en nieuwsgierig te zijn. Ruimte om op onderzoek te gaan, zich te verwonderen en nieuwe dingen te ontdekken. Kinderen die ook de ruimte krijgen om de eigen nieuwsgierigheid te volgen, ontdekken bij uitstek dat leren leuk is en leggen de basis voor een levenslange ontwikkeling. Dat laatste is belangrijk. De wereld verandert immers zo snel dat ontwikkeling nooit af is."

Meer informatie over de open dagen is te vinden in de advertentie naast deze pagina. Kijk ook eens op proominent.nl