• Apotheek Kernhem

Nieuwe apotheek in Kernhem

EDE Apotheek Kernhem heeft maandag 30 oktober haar deuren geopend. Het slogan "Dicht bij huis" is nu ook voor de wijk Kernhem van toepassing. Om 8.30 uur werd de heer Poulus als eerste klant verwelkomd.

Apotheek Kernhem is een full-service apotheek die de gebruikelijke diensten kan leveren. Naast het verstrekken van medicijnen en hulpmiddelen kunnen mensen ook terecht voor een gesprek met de apotheker over de medicatie. Daarnaast biedt de apotheek advies over bloedsuikermeters, incontinentiemateriaal en uitleg als de patiënt voor de eerste keer een medicijn gaat gebruiken of bij een vraag.

In apotheek Kernhem werkt een team van apothekersassistentes, een ondersteunend medewerker en een apotheker. Iedereen was eerder werkzaam in een andere Edese apotheek dus mogelijk komen klanten bekende gezichten tegen. Er is in ieder geval voor gezorgd dat de benodigde expertise aanwezig is.

De oppervlakte van apotheek Kernhem is klein waardoor de voorraden beperkt zijn. Apotheek Kernhem werkt nauw samen met apotheek Veldhuizen. Indien apotheek Kernhem niet kan helpen, wordt met de klant overlegd of de medicatie in apotheek Veldhuizen wordt opgehaald of de volgende dag in apotheek Kernhem.

Vanaf begin september is Kernhem Medisch Centrum geopend. In het centrum zijn verschillende zorgverleners gehuisvest zoals huisartspraktijk de Ginkel en huisarts de Wit. Als patiënten hun huisarts bezoeken dan zijn zij van harte welkom om nieuwe medicijnen direct op te komen halen in apotheek Kernhem. Voor medicijnen en hulpmiddelen die al langer gebruikt worden biedt de apotheek andere services zoals de Herhaalservice, een Herhaalnummer en een gratis Kluisjesservice.

De apotheek is op werkdagen geopend zijn van 8.30 tot 17.30 uur.