• Bedrijfsleider Wouter Drost in zijn showroom aan de Verlengde Maanderweg. ,,Suzuki is zeer betrouwbaar."

    Freek Wolff
  • Bedrijfsleider Wouter Drost in zijn showroom aan de Verlengde Maanderweg. ,,Suzuki is zeer betrouwbaar."

    Freek Wolff

Nieuwe én flexlease Suzuki's

Advertorial

EDE Flexlease is het nieuwe product bij Autobedrijf H. Kroon, aan de Verlengde Maanderweg 97 in Ede. Bovendien verkoopt bedrijfsleider Wouter Drost op dit adres vanaf 2012 spiksplinternieuwe Suzuki's, naast occasions.

Freek Wolff

Het is druk in de garage. De monteurs hoeven geen duimen te draaien. Drost is een tevreden man.

Sinds enkele weken kunnen klanten privé gebruik maken van flexlease, waarbij voor een auto een vast bedrag per maand wordt betaald voor een compleet pakket van afschrijving onderhoud, verzekering en belasting.

CONTRACT VAN EEN JAAR ,,Dat was er al met een contract van drie of vier jaar, maar nu is dit uitgebreid met de optie dat je er na twaalf maanden vanaf kunt. Kosteloos en zonder opgaaf van reden. Dus is dat een mooi flexibel product, waar vraag naar is. Er zit slechts een kleine meerprijs op vanaf een tientje per maand vergeleken met een regulier privé leasecontract." Drost weet dat sommige klanten kiezen voor leasen, omdat ze exact weten wat ze per maand aan de auto kwijt zijn. ,,Daar zullen nooit extra kosten bij komen, ook al zou hij stuk gaan. Dit wordt heel veel gedaan en neemt alleen nog maar toe."

De firma Kroon heeft eveneens filialen in Veenendaal en Barneveld, maar levert in de Edese vestiging ook gewoon alle Suzuki-modellen, zowel occasions als nieuwe auto's. ,,Bovendien kunnen we - op verzoek - eventueel voor andere merken zorgen. In de werkplaats nemen we sowieso alle voertuigen onder handen."

SWIFT In de Edese showroom staat uiteraard de bekende Suzuki Swift te glimmen naast de wat hogere, compacte Ignis. ,,De Swift is een succesnummer al vanaf begin jaren tachtig, waarmee we nu het vijfde type aanbieden, dat vorig jaar werd gepresenteerd. De Swift is gewild omdat deze auto sportief, compleet en superbetrouwbaar is. Suzuki is vorig jaar tot betrouwbaarste merk uitgeroepen. In alle nieuwe Suzuki's zit al jaren een distributieketting, dus je hoeft nooit meer een riem te vervangen. Qua onderhoud rijd je dus heel voordelig."

De Ignis heeft meer de stoere look van een terreinauto, met een hogere instap. Er zitten slimmigheden in zoals een verschuifbare achterbank. ,,Hij is ook erg licht. Suzuki is erg bezig met het gewicht van auto's. Dan betaal je minder wegenbelasting. Ook rijd hij heel zuinig. Eén op twintig is bij de meeste types haalbaar."

De twee bekende types staan naast de wat grotere auto's: de Vitara en de S-Cross. ,,Die zitten in een ander segment. Het zijn meer familieauto's." Suzuki kent nog geen elektrische auto's, maar heeft wel 'smart hybrids' in sommige voertuigen. ,,Dan zit er een accu onder een stoel. Deze slaat energie op bij het remmen en gebruikt dat weer bij het optrekken. Daarmee zijn ze zuiniger."

Klanten die bij Kroon occasions aanschaffen, kunnen kiezen voor drie pakketten bij aflevering: basis, Kroon en premium. Bij de laatste krijgt de nieuwe eigenaar een jaar lang pechhulp.