• Foto: Samira Uddin/BDU

Neckermann opent filiaal in winkelstraat Achterdoelen

EDE (ANP) - Webwinkel Neckermann.com begint een eigen winkelketen, met een filiaal in Ede. De winkel komt in het voormalige Kijkshoppand aan de Achterdoelen.

Neckermann heeft in Nederland acht filialen van Kijkshop overgenomen en in België vijf zaken van DepotPlus, maakte de retailer woensdag bekend.

Neckermann.com denkt de stap naar de winkelstraat te kunnen zetten door van de winkels ook afhaal- en servicepunten te maken. Directeur Bas Pieper hoopt klanten die online iets hebben gekocht, te verleiden bij het afhalen van een pakje meteen nog even verder te shoppen.

De keten begint met dertien winkels. Het is de bedoeling dat er over twee jaar tientallen zaken zijn met de naam van het vroegere postorderbedrijf op de gevel. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door de Amerikaanse investeerder Readen.

Klanten kunnen in de winkels terecht voor een groot deel van het bekende Neckermann-assortiment, plus het aanbod van webshop D5 Avenue. Kleding en meubels blijven volgens Pieper alleen online beschikbaar.