• Freek Wolff

Naamsverandering voor bioscoop CineMec

EDE Bioscoop en congreslocatie CineMec in Ede zet vanaf zaterdag 7 juli voort onder een nieuwe naam: Pathé Ede. Daarmee verdwijnt de naam CineMec. De bioscoop viert de naamsverandering met een Pathé Kids Feestweek in juli met kinderfilms, cadeautjes en activiteiten. 

In september 2014 werd een overeenkomst getekend, waarbij het CineMec label eigendom werd van Pathé Holding BV. CineMec Ede bestond toen al vijftien jaar. Het bijzondere aan deze bioscoop is dat het ook over alle faciliteiten beschikt voor congressen en events. Met de overname door Pathé zijn de afgelopen jaren diverse veranderingen doorgevoerd zoals de programmering, ruimere openingstijden en de introductie van Pathé concepten, zoals Pathé Unlimited waarmee je vanaf twintig euro per maand onbeperkt naar de film kunt, Pathé Ladies Night, Kleuterbios, 50PLUS Bios en live opera, ballet, theater en concerten. Vanaf nu is de overname ook in naam compleet met de nieuwe naam: Pathé Ede. 

FEESTWEEK De bioscoop viert de naamsverandering met een Pathé Feestweek. Dit zal zijn in de week van 16 t/m 22 juli. Kinderen kunnen voor zes euro (exclusief toeslagen) een nieuwe film bezoeken zoals Incredibles 2, Show Dogs en De Kleine Heks. Wie een Kidsticket koopt in zomer, krijgt bij deze films een gratis cadeautje. Voortaan kunnen kinderen t/m elf jaar voor maar zes euro nar de film. De bioscoop organiseert in de feestweek veel extra activiteiten zoals springkussens, schminken, een Kids Speurtocht of een Kids Knutselhoek.

Ook de CineMec-locaties Utrecht en Nijmegen veranderen van naam.