• Restaurant Vroeger zit in een nieuw jasje.

    Restaurant Vroeger

'Na acht jaar tijd voor vernieuwing'

Advertorial

Restaurant Vroeger in nieuw jasje

EDE Restaurant Vroeger zit in een nieuw fris jasje. De zaak is verbouwd en ook de menukaart is vernieuwd. De hoogste tijd voor een smakelijke doorstart van restaurant Vroeger. De verbouwing en metamorfose van het restaurant is een bewuste keuze van de eigenaren Ferry en Marjolein de Ligny. ,,We vonden het na acht jaar wel tijd voor wat vernieuwing", legt Marjolein uit.

Feike Klomp

,,Er is de afgelopen tijd heel wat gebeurd", vult Ferry aan. ,,Door de 'rekken' eruit te halen hebben we bijvoorbeeld meer ruimte weten te creëren. Vooral zakelijke gasten en grote groepen (bruiloften, jubilea) vonden de verschillende ruimtes die we hadden niet zo praktisch, kregen we vaak terug." Dat 'probleem' is dus vanaf nu verleden tijd.

SCHILDERWERK Marjolein; ,,Wij verzorgen ook veel condoleances na uitvaarten, nu kunnen we meer gasten kwijt, dat is erg fijn. We hebben gekozen voor lichte en warme tinten op de muren. Het hele restaurant is opnieuw geschilderd. Nieuwe bloemstukken en gordijnen zorgen voor een scheiding van de ruimte." Als het aan de enthousiaste eigenaren ligt, is de tafel bij de haard toch stiekem wel het mooiste plekje van het restaurant, compleet met cognackleurige stoelen en een mooie tafel met houtnerven. Ferry gaat verder met de rondleiding: ,,Kijk, hier in de bar hebben we zitjes gemaakt om voor het eten lekker te borrelen, of overdag koffie te drinken met ons eigengemaakte gebak."

NIEUWE KAART Niet alleen het restaurant zelf kreeg aandacht, ook de kaart. Onder het motto 'als we dan toch bezig zijn' is er een nieuwe menukaart gelanceerd. ,,De kaart bestaat bijvoorbeeld uit een aantal steaks. Een van de specialiteiten van Ferry, chef van het restaurant", legt Marjolein verder uit. De kaart van Vroeger is verder heel divers.

Iedereen kan er wel iets van kiezen. Ferry: ,,Via social media zijn we hard op weg meer bekendheid te krijgen. Omdat we net buiten het centrum zitten, moeten we er harder voor werken om te laten zien waar we zitten. Terwijl de locatie zo uniek is, zo aan de rand van het bos, met een groot terras en gratis parkeerplaatsen. De ideale plek om privé of zakelijk met elkaar af te spreken."

Restaurant Vroeger werkt al langer met vaste gezichten, en dat draagt bij aan het vertrouwen en de herkenbaarheid. Ferry: ,,We maken alles vers in de keuken. Daarnaast begroeten we veel vaste gasten die ons restaurant waarderen. En daar zijn we natuurlijk blij mee."

Een driegangenkeuzemenu bij Vroeger kost 27,50 euro. Daarnaast kunnen gasten een à la carte menu zelf samenstellen. De trotse eigenaren nodigen iedereen uit om het vernieuwde restaurant en natuurlijk de drankjes en gerechten zelf te proeven en te ervaren.

a Restaurant Vroeger tterloseweg 40 718 ZM Ede 0318-610778 info@restaurantvroeger.nl www.restaurantvroeger.nl