• Arjan van Bruggen

Liefdevolle uitvaartzorg

Advertorial

'EDE 'U bent uniek als u geboren wordt, uw uitvaart mag ook bijzonder zijn.' Dit is het motto van Uitvaartzorg Troostrijk, een nieuw regionaal gezicht in de wereld van de uitvaarten. De onderneming bestaat sinds maandag 14 november en wordt gerund door de zussen Sabine Karssen-Oostenrijk, Sandra Oostenrijk en Daniek Oostenrijk. Zij willen mensen graag laten inzien dat er veel meer mogelijk is dan het 'standaard pakket'.

Uitvaartzorg Troostrijk - wat toepasselijkerwijs hoopvol en troostend betekent én dicht bij de achternaam Oostenrijk staat - is ontstaan vanuit de afzonderlijke talenten van de zussen Oostenrijk. Sabine is uitvaartverzorger in hart en nieren, het is haar absolute passie. Sandra is gediplomeerd rouwverwerkingstherapeute.

Daniek versterkt het team door haar grote organisatietalent. ,,Samen willen wij ons graag onderscheiden door mensen te adviseren het anders te doen met een uitvaart en verder te denken dan het crematorium of de begraafplaats", verklaren zij. Belangrijk om te weten: iedereen kan bij deze nieuwe uitvaartzorg terecht, ongeacht de verzekering.

INSPIREREN De grote vraag is natuurlijk hóe anders een uitvaart in de ogen van Uitvaartzorg Troostrijk ingevuld kan worden. Sabine: ,,Wij laten ons inspireren door onze kernwoorden liefde, creativiteit en samenwerking. Het belangrijkste is dat de familie zich er fijn bij voelt. Wij adviseren mensen bijvoorbeeld om naar een unieke locatie voor de uitvaart te kijken en laten hen inzien dat het goed is om alles met elkaar te doen. Ook kleine kinderen kunnen hier prima in worden betrokken. Wij zijn dan ook groot voorstander van thuis opbaren, wat uiteraard niet in iedere situatie mogelijk is."

Wat uitvaartlocaties betreft is er volgens het ondernemerstrio veel mogelijk in Ede en omgeving. ,,Een schaapskooi, een theehuis, een kasteel, een mooie boerderij; zulke locaties zorgen voor veel meer intimiteit. Er is veel meer mogelijk dan men doorgaans denkt. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen nadenken over hun uitvaart. Het is mogelijk om op onze website de wensen in kaart te brengen." Ook wat betreft kaarten en bloemen heeft Uitvaartzorg Troostrijk alles in huis.

NAZORG Na de uitvaart komt de nazorg, iets waar Uitvaartzorg Troostrijk veel aandacht aan besteedt. ,,Wij houden altijd contact met de nabestaanden. Daarnaast organiseren wij speciale themabijeenkomsten voor nabestaanden", zegt Sandra. ,,Zo zijn er aparte bijeenkomsten voor ouders, partners, opa's en oma's."

Op zondagavond 11 december geeft Uitvaartzorg Troostrijk op het terrein van Huize Kernhem in Ede aandacht aan Wereldlichtjesdag. ,,Nabestaanden zijn die avond van harte welkom om samen met ons een kaarsje aan te steken voor een kind dat is overleden. Mensen mogen zo aan komen lopen, maar opgeven kan ook, dan kunnen wij de namen van de kinderen noemen", besluit Daniek.

a [ Uitvaartzorg TroostrijkIrislaan 76713 EV Ede06-43513601info@uitvaartzorgtroostrijk.nlwww.uitvaartzorgtroostrijk.nl