• Johan van den Brink. ,,De klant mag veel van ons verwachten. In een totaalrelatie zullen we altijd tot het uiterste gaan''

    ..

Leningen, hypotheken en verzekeringen

Advertorial

EDE Leningen, hypotheken en verzekeringen zijn de producten die A-Krediet tegen een zeer scherpe prijs levert. Eigenaar Johan van den Brink (38) richt zich tegenwoordig meer op de directe regio.

Het is alweer elf jaar geleden dat hij met een eigen bedrijf begon. ,,Onze corebusiness is consumptief krediet. Dat is een persoonlijke lening of doorlopend krediet voor bijvoorbeeld een auto of een verbouwing van je woning", legt Van den Brink uit.

Zijn achtergrond is hypotheekadviseur, terwijl A-Krediet zorg kan dragen voor financieringen, leningen en (schade)verzekeringen. ,,We zitten vooral op de particuliere markt, daar zitten onze klanten. We doen dit de afgelopen jaren landelijk, maar nu profileren we ons ook meer in de regio."

A-Krediet kan voor leningen de laagste rente in Nederland aanbieden. ,,Dat zegt iedereen, maar wij zijn bemiddelaar tussen klant en banken die niet de bekendste zijn. Bekende banken hanteren ouderwetse tarieven van zes, zeven, acht procent rente voor kredieten, waar wij veel lagere rentes kunnen aanbieden." Van den Brink ging daarom in zee met banken die efficiënte processen gebruiken, zodat de marge klein blijft. Dat zijn banken als Defam, Nationale Nederlanden Bank, Interbank, Qander en BNP Paribas. ,,Zo bespaar je veel geld."

De richtlijnen van de overheid voor leningen zijn verscherpt, maar banken zijn volgens Van den Brink tegenwoordig weer bereid om makkelijker te verstrekken. ,,Je ziet wel meer concurrentie in de markt. Het voordeel daarvan is dat de consument een lagere rente krijgt en de keuze is uitgebreid."

De Bennekommer vindt het een goede zaak dat er niet meer zo gefinancierd wordt als vijftien jaar geleden. ,,Dat ging teveel op basis van verwachtingen, stijgen van de huizenprijzen en nauwelijks aflossing. Er wordt strenger gekeken, maar in negentig procent van de gevallen werkt het ook wel."

A-Krediet werkt onafhankelijk en kan met vrijwel alle banken zaken doen. ,,We kijken wat passend is bij wensen van de klant. Loyaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We bouwen aan een langetermijnrelatie en zorgen het liefst voor de hele financiële huishouding. De klant mag dan ook veel van ons verwachten. In zo'n totaalrelatie zullen we altijd tot het uiterste gaan."

Van den Brink wijst op de reden waarom mensen kiezen voor een intermediair als A-Krediet. ,,We zijn onafhankelijk, zodat we zaken kunnen doen met allerlei banken. Dus heb je een veel bredere kijk op de zaak. We vergelijken de tarieven en kijken wat het beste past bij een klant. Bovendien maakt het qua kosten niet uit, want bij een grote bank betaal je ook kosten voor advies. Dat beseffen veel mensen niet. En in negentig procent van de gevallen kunnen we dus een lager tarief aanbieden."

'Voor meer dan vertrouwd lenen' is de slogan van A-Krediet. ,,We doen meer dan lenen, want we bieden ook schadeverzekeringen en hypotheken. En we zorgen voor jaarlijks advies en nazorg, dus meer dan het vertrouwen alleen."

A-Krediet is sponsor van de Heideweek. ,,Dit is een echt Edes feest, dat nog professioneler is geworden dan het al was." Van den Brink heeft zes medewerkers en de locatie aan de Parkweg 121 bevalt nog steeds goed. ,,Het is hier heel laagdrempelig."

https://www.a-krediet.nl