• Jeffrey, Teun en Henk op het podium bij de VMBO Skills Talents.

    Kristian van der Bij

Leerlingen CSG Het Streek winnen provinciale VMBO Skills Talents

EDE Middelbare scholen uit de provincie Gelderland namen het afgelopen weekend tegen elkaar op in de vakwedstrijden voor het VMBO Skills Talents. Het team van CSG Het Streek won in de categorie PIE (Techniek).

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende categorieën kunnen leerlingen die een vmbo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. De vaardigheden en talenten op het gebied van Produceren, Installeren en Energie (PIE) worden op de proef gesteld. Systematisch werken, waarbij de veiligheid in acht genomen wordt, en samenwerken zijn bijvoorbeeld aspecten waar de jury op let. Alle onderdelen samen leverden een gemiddeld cijfer van 8 op voor het team van Het Streek.

Het team van CSG Het Streek bestaat uit Henk, Jeffrey en Teun. Aan dit drietal de eer om Gelderland te vertegenwoordigen in de landelijke finale in de IJsselhallen in Zwolle op 17 en 18 maart.

De begeleider van het team van CSG is Kristian van der Bij. Hij heeft samen met de andere PIE-docenten de basis gelegd voor deze overwinning: ,,Ik ben trots op onze leerlingen, die de school op deze manier op de kaart gezet hebben. Ze hebben laten zien dat ze heel goed weten hoe ze te werk moeten gaan bij een pittige praktijkopdracht. De taart, het certificaat en de beker waren volledig verdiend! Ik heb er alle vertrouwen in dat ze ook voor de overwinning gaan op de landelijke finale van VMBO Skills Talents!"

De open dag van CSG Het Streek heeft eind januari plaatsgevonden; aanmelden is nog wel mogelijk voor de Open Lessen op woensdagmiddag 14 februari. Aanmelden kan via www.hetstreek.nl/zandlaan.