• Freek Wolff

Laatste fase Park Reehorst bijna van start

EDE Samen met ontwikkelaar Bruil en Synchroon realiseert de gemeente Ede een kleinschalige nieuwbouwwijk binnen een bestaande omgeving in Ede-Zuid. De komende jaren ontwikkelt Bruil de laatste twee gebieden binnen de wijk. Hier is nog ruimte voor circa veertig tot vijftig woningen. Met deze laatste fase is de wijk naar verwachting eind 2020 gereed. Dit is eerder dan gepland.

In totaal worden er 260-275 woningen gefaseerd gebouwd. De woningen zijn divers; van vrije kavels, twee-onder-een-kap- tot eengezinswoningen. Zowel koop als huur. De woningen en vrije kavels gingen als zoete broodjes over de toonbank.

Harry van Huijstee, wethouder Wonen: ,,Het gaat heel goed met de Edese woningmarkt. Er worden op diverse plekken binnen Ede nieuwe woningen gebouwd. De vraag naar woningen is groot en dat zien we terug in de verkoop. Park Reehorst is hier een mooi voorbeeld van".

Op dit moment wordt er nog volop gebouwd. Als alles volgens planning verloopt levert ontwikkelaar Synchroon nog voor de kerst zestien koopwoningen op. Daarnaast zijn ze in oktober gestart met de bouw van 46 woningen voor de particuliere huur.

In de sociale huur zijn inmiddels 69 woningen opgeleverd die via Woonstede worden verhuurd. De in totaal 27 vrije kavels van de gemeente zijn inmiddels gereserveerd, in aanbouw of in sommige gevallen zelfs al opgeleverd. Recent zijn nog een aantal woningen in de verkoop gegaan. Van exclusieve herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen tot eengezinswoningen.