• Eigen foto

Kubus&Co gaat stoppen

EDE Na acht jaar gaat cadeauartikelenwinkel Kubus&Co haar deuren sluiten. ,,We hebben acht jaar lang met enorm veel plezier in en aan ons winkeltje aan de Grotestraat in Ede gewerkt, maar tot onze grote spijt zien we onvoldoende perspectief om het nog langer voort te zetten", aldus Conny Huizinga, de eigenaresse. ,,We hebben enorm ons best gedaan om er - ondanks de economische crisis - iets moois van te maken, maar de kosten overstijgen nog steeds de inkomsten en we zien ook geen voldoende stijgende lijn om verantwoord te kunnen blijven ondernemen."

,,De economie heeft natuurlijk niet echt meegezeten en de concurrentie van grote ketens en internet maakt het heel moeilijk om je als kleine winkelier te handhaven´´, licht ze verder toe. ,,Daarnaast hebben het parkeerbeleid en het streven van de gemeente om de winkels in het centrum (ten zuiden van de Molenstraat) te concentreren niet echt geholpen, maar het zou te makkelijk zijn om het daar aan te wijten. Er is veel geïnvesteerd in de Bospoort om het straatbeeld te verbeteren en er werd een mooie plek gecreëerd bij de oversteek van de Molenstraat. Een tweetal bijzondere kunstwerken werd gerealiseerd en de komst van de Albert Heijn naar de Bospoort lijkt hoopvolle perspectieven te bieden voor één van de meest karakteristieke onderdelen van het centrum. Zelf heb ik mijn steentje bijgedragen door de organisatie van de inmiddels befaamde Bospoortse kunstmarkten en als secretaris van de ondernemersvereniging en kartrekker van diverse andere evenementen in deze prachtige omgeving. We hopen dan ook van harte dat het Bospoortgebied de aandacht blijft krijgen die het verdient als sfeervolle aanloopstraat naar het centrum. Juist dit soort straatjes maakt het immers leuk om naar een winkelstad te gaan en verhoogt zo de toeristische attractiviteit van Ede."

Het maandelijkse haak- en breicafé was een groot succes en dit onderdeel van Kubus&Co wordt door Conny Huizinga thuis voortgezet.