• Bouwbedrijf Kreeft

Kerk op De Hartenberg wordt vernieuwd ontmoetingscentrum

WEKEROM De kerk op De Hartenberg, het terrein van zorgorganisatie 's Heeren Loo, wordt de komende tijd gerenoveerd tot een 'duurzaam en multifunctioneel ontmoetingscentrum'. BAM Bouw en Techniek is een van de bouwpartners die de kerk, die dateert uit de jaren zestig, met behoud van het architectuurbeeld gaat vernieuwen.

Volgens BAM wordt de kerk op De Hartenberg verbouwd tot het Hart van de Hartenberg. ,,Doordeweeks is het Hart een levendig ontmoetingscentrum waar dagbesteding van cliënten wordt gekoppeld aan de bedrijfsmatige activiteiten, zoals bij het congrescentrum. In het weekend is het een locatie voor ontspanning, ontmoeting en viering", aldus BAM.

WERKZAAMHEDEN De werktuigbouwkundige werkzaamheden gaan na de bouwvakvakantie van start. Deze werkzaamheden omvatten onder meer het ventileren en klimatiseren van het complex. Daarnaast verzorgt BAM de meet- en regeltechniek. ,,De CO2-gestuurde ventilatie, bijvoorbeeld, waarborgt een comfortabel binnenklimaat en draagt bij aan de energiebesparing van het complex."

ONDERHOUD Na oplevering neemt BAM Bouw en Techniek het beheer en onderhoud van het nieuwe cultureel centrum voor haar rekening. ,,We zijn er trots op al meer dan tien jaar de verschillende gebouwen voor locatie De Hartenberg te bedienen met preventief en correctief onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast ondersteunen we 's Heeren Loo met duurzame oplossingen die bijdragen aan prettige woon- en recreatieruimtes op De Hartenberg", aldus Rolf Abbringh, directeur BAM Bouw en Techniek Regio Oost.