• Jillis Baggerman voor het kantoor aan de Commandeursweg 2 in Bennekom.

    Ted Walker

Jillis Baggerman kwart eeuw makelaar

BENNEKOM In 2006 werd Jillis Baggerman makelaardij uitgeroepen tot ‘winnaar jonge ondernemer van de gemeente Ede’, in 2018 ‘beste makelaar van Nederland’ en de afgelopen zes jaar werd de makelaardij de meest en best beoordeelde full-service makelaar van Nederland op Funda. Het succes zit hem volgens Baggerman in goede communicatie, het kennen van de opdrachtgevers en het onderhouden van contacten binnen een groot netwerk. ,,Als ik door een woning loop zoek ik in gedachten al tussen potentiële kopers of daar een mogelijke match tussen zit’’, vertelt Jillis Baggerman.

Ted Walker

Op achtjarige leeftijd had de in Bennekom geboren Baggerman al een droom: makelaar worden. Op 1 mei 1994 begon hij als assistent-makelaar bij makelaardij Jacobs in Bennekom. Na het behalen van het benodigde makelaarsdiploma en de met goed gevolg afgelegde vaktest is Baggerman op 30 december 1998 beëdigd door de rechtbank als makelaar/taxateur.
Op 1 februari 2005 maakte hij zijn ultieme droom waar door het openen van zijn eigen makelaarskantoor aan de Commandeursweg in Bennekom.

VISIE Hiermee wilde hij zijn visie in de praktijk brengen. En die bleek aan te slaan. In de periode van de financiële crisis waarin de woningmarkt het niet gemakkelijk had, is Jillis Baggerman makelaardij ‘tegen de markt in gegroeid’.

Baggerman: ,,Deze periode vond ik het meest interessant. Als woningen moeilijk te verkopen zijn, dan komt het echt op makelen aan. Er liggen dan kansen om je te onderscheiden. We hebben in deze periode veel woningen verkocht door middel van woningruil en overbruggingsgarantie. De laatste jaren zijn echter prettiger om te werken, aangezien veel mensen nu positiever kunnen zijn. De hypotheekrente is zeer laag, de overdrachtsbelasting is van zes procent naar twee procent gezakt, het consumentenvertrouwen is goed, er zijn weinig mensen meer met een restschuld en de meeste woningen worden, mits goed geprijsd, vlot verkocht.”
KWALITEIT Baggerman legt uit waar het succes aan te danken is: ,,Kwaliteit staat bij ons voorop. We werken met goed opgeleide en zeer ervaren mensen, die passie voor het vak hebben. Wij leggen de lat hoog. Ik vind dat je iedere dag je beste wedstrijd moet spelen. Tevreden opdrachtgevers is ons belangrijkste doel. We zijn dan ook erg blij met de hoge klantwaarderingen op Funda. Het rapportcijfer van 9,4 voor zowel verkoop- als aankoopbegeleiding geeft ons veel positieve energie.”

'MAKELAARSVIRUS' Het zijn de zintuigen die Baggerman tot uiterste precisie heeft getraind. Als een volleerd arts houdt hij dagelijks zijn vinger aan de pols van de woningmarkt. Ondertussen is deze arts zelf ‘besmet met het makelaarsvirus’ en neemt hij alleen medewerkers aan met dezelfde bevlogenheid. ,,Alles valt of staat met een goed team. Inmiddels werken we met vier makelaars en zes commercieel medewerkers. We hebben een hechte club, waar ik heel blij mee ben. Samen krijgen wij het vertrouwen van opdrachtgevers. Dit hopen wij nog lang zo te houden’’, spreekt Jillis Baggerman tot besluit uit.