• Ted Walker

Hulp bij verstoorde hormoonbalans

Advertorial

EDE Cora van Wijnen opende recent als Care for Women specialiste haar praktijk 'Hormooncoach' aan de Smaragdstraat in Ede. Hiermee ontstaat ook in Ede en omgeving de mogelijkheid voor vrouwen met specifieke vrouwenvragen en -problemen om zich volgens de laatste inzichten te laten ondersteunen.

,,Hormonen spelen een grote rol in je leven als vrouw", vertelt Cora van Wijnen. ,,Als je hormoonbalans verstoord is, kunnen er veel klachten ontstaan. Door stress en schildklierproblemen kunnen hormonale klachten toenemen. De behandeling die ik aanbied bestaat uit het geven van leefstijl- en voedingsadviezen, eventueel ondersteund door supplementen. Aan de meeste klachten is heel goed iets te doen. Na 3 of 4 consulten zijn veel vrouwen klachtenvrij." 

OVERGANGSKLACHTEN

,,Je kunt bij Care for Women terecht voor een consult op het gebied van overgangsklachten", vervolgt Van Wijnen. ,,Maar bijvoorbeeld ook na behandeling van borstkanker. Bij klachten voor en tijdens de menstruatie en vragen over bij jou passende anticonceptie. Daarnaast wordt hulp geboden bij problemen om zwanger te raken en depressieve gevoelens na de bevalling. Care for Women is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen. Veel zorgverzekeraars vergoeden zonder verwijzing de consulten vanuit de aanvullende verzekering en de consulten vallen niet onder het eigen risico.'' Van Wijnen combineert haar Care for Women praktijk met kennis en ervaring vanuit haar universitaire masterstudie Levenslooppsychologie.

,,Ik ben hierdoor in staat gebeurtenissen in het leven van vrouwen dieper te doorgronden. Door mijn werkwijze, die ik steeds aansluit bij de behoefte van de cliënte, wordt zij in haar kracht gezet en kan cliënte weer rust en ruimte ervaren. Mijn ervaring als gespecialiseerd HBO-verpleegkundige geeft voordelen. Ik weet wat het voor jonge vrouwen betekent om vanuit medische oorzaak vervroegd in de overgang te komen.'' 

BEHOEFTE

,,Als Care for Women specialiste kan ik mijn opgedane  ervaring en kennis combineren", vervolgt Van Wijnen. ,,Door goed te luisteren en oprechte aandacht te geven, zoeken we samen naar waar jij behoefte aan hebt. In de consulten van een uur neem ik de tijd om elke vraag of klacht te bespreken. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het verhogen van de kwaliteit van jouw leven. Door het bieden van steun, uitleg en tips, werken we er samen aan om weer meer regie over je leven te krijgen." 

Cora van Wijnen ontvangt haar cliënten in haar praktijkruimte aan huis in Ede. Binnenkort is het ook mogelijk haar te consulteren in het Gezondheidscentrum Lunteren. Mail of bel voor een afspraak: c.vanwijnen@careforwomen.nl.

WEBSITE Het telefoonnummer van Van Wijnen is 06-13045964. Op haar website, hormooncoachgeldersevallei.nl, is meer relevante informatie te vinden. Via deze website is het mogelijk een afspraak te maken.