• Moeke

Het Oude Politiebureau wordt Moeke

EDE Binnenkort sluiten de deuren van restaurant Het Oude Politiebureau in Ede. Vervolgens ondergaat het pand aan de Breelaan een metamorfose en moet begin van de zomer Moeke Ede haar deuren openen.

Met het afscheid van 'HOP' zoals het in de volksmond wordt genoemd, komt een eind aan een culinair tijdperk, schrijft Moeke. Het restaurant, voorheen onder leiding van Edwin van den Oever, voert met trots al jaren een Bib-Gourmand van Michelin en zal op dit gebied een culinair gat achterlaten. In de wereld van de gastronomie op dit niveau is de afgelopen jaren veel veranderd. Dit is voor Laurens Meyer, die Het Oude Politiebureau begin 2018 overnam, de voornaamste reden voor de verandering naar Moeke Ede. ,,Moeke wordt de nieuwe huiskamer van Ede; een grand-café waar iedereen, op ieder moment van de dag welkom is voor de koffie, lunch, diner of een goed gesprek. De drempel wordt verlaagd maar de kwaliteit in gastvrijheid, sfeer en gerechten blijft behouden.''

Moeke Ede wordt de zesde Moeke vestiging onder de vlag van Meyer Beheer. Ook zijn er inmiddels vergevorderde plannen voor een vestiging in Scheveningen; Moeke Scheveningen hoopt in de zomer van 2019 open te gaan. Na de eerste Moeke in het Ginneken, een wijk in Breda, volgden al snel Moekes in Rhenen, Delft, Nijkerk en Enschede.