• Foto ter illustratie.

    Graham Brown

Het Koetshuis Bennekom 46ste op lijst beste restaurants Nederland

BENNEKOM Restaurant Het Koetshuis aan de Panoramaweg 23A in Bennekom is door restaurantgids Lekker als 46ste beoordeeld in een lijst met de honderd beste restaurants van Nederland. Het restaurant moest daarmee één plaatsje inleveren ten opzichte van vorig jaar.

In de omgeving scoorden daarnaast De Kromme Dissel aan de Klein Zwitserlandlaan 5 in Heelsum goed met een 54ste plaats (vorig jaar 56ste). Restaurant O Mundo aan het 5 Mei Plein 1 in Wageningen nam met een 73ste plek dezelfde positie in als vorig jaar.

BEOORDELING Lekker is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids. De top-500 is samengesteld uit de kritische rapportages van 68 rapporteurs. Zij werken anoniem: ze maken geen notities aan tafel, rekenen gewoon af en schrijven thuis een uitgebreid rapport.

De restaurants die zij bezoeken worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Restaurants die in Lekker staan worden minstens één keer per jaar bezocht. Restaurants die in de Top-100 staan kunnen rekenen op twee bezoeken per jaar. In de Top-10 kan dit aantal oplopen tot vier bezoeken per jaar.