• Harmen Stroomberg voor het pand aan de Molenparkweg 10 in Lunteren.

    Ted Walker

Harmen Stroomberg beëdigd

Advertorial

LUNTEREN In het Oude Raadhuis in IJsselstein vond maandag 11 maart een bijzondere plechtigheid plaats. De bijeenkomst was voor nieuwe NVM-makelaars die hun diploma gehaald hadden en hun vaktest met goed gevolg doorstaan hadden. Zij werden officieel beëdigd. Eén van deze nieuwe NVM-makelaars is Harmen Stroomberg uit Lunteren. Hij werkt in het familiebedrijf Stroomberg Makelaardij o.g. bv. in Lunteren.

Ted Walker

Stroomberg heeft het hele traject met goed gevolg doorlopen. De afsluiting van dit traject betekent dat hij is toegetreden tot de NVM. Hij is nu gecertificeerd makelaar, taxateur en bevoegd om waarderapporten (taxaties) af te geven voor alle marktpartijen en financierders.

EERST TERUGHOUDEND Harmen Stroomberg is inmiddels al bijna vier jaar werkzaam in de makelaardij en dat bevalt hem prima. Na zijn studie aan de HAN in Arnhem waarbij hij civiele techniek studeerde en na zijn afstuderen bij Shell Pennis, heeft hij ruim twee jaar gewerkt in de weg- en waterbouw. Toen zijn vader vijf jaar geleden aan hem vroeg of hij niets voor de makelaardij voelde, was hij in eerste instantie wat terughoudend. Maar het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan, want zijn interesse in het vak groeide. Hij luisterde naar zijn nieuwsgierigheid en om het vak beter te leren kennen is hij in de avonduren weer aan het studeren geslagen.

De normale gang van zaken om NVM-makelaar te worden, is dat je eerst je diploma’s haalt en daarna praktijkervaring opdoet. Dus dat is wat Stroomberg deed. Hij rondde de studie binnen anderhalf jaar af, wat heel snel is. De praktijkervaring deed hij de afgelopen jaren op binnen Stroomberg Makelaardij.

FEEST Toen hij in oktober slaagde voor de pittige vaktest, was het feest in huize Stroomberg. Dit feest kreeg een officieel vervolg tijdens de beëdiging op 11 maart. Maar hier eindigt het niet voor Harmen Stroomberg. Hij heeft zijn blik op de toekomst gericht. Blijven groeien in zijn vakgebied en uiteindelijk het familiebedrijf overnemen, dat is waar hij voor gaat. ,,Het is belangrijk om je kennis aan te blijven vullen."

3D-TOUR ,,Bij grote beslissingen als het kopen of verkopen van een huis is een vakkundig makelaar altijd nodig. Volledig advies, hulp en kennis zorgen voor het beste resultaat.'' En dat volledige advies is bij Stroomberg Makelaardij wel heel modern. ,,Wij bieden als één van de weinige makelaars een virtuele 3D-tour door een huis aan. Potentiële kopers kunnen vanuit hun luie stoel een rondje maken door wat wellicht hun nieuwe huis zal worden.’’, besluit nieuwbakken NVM-makelaar Stroomberg.

INFORMATIE Meer weten over deze virtuele tour, zelf een kijkje nemen in één van de huizen die Stroomberg Makelaardij in hun assortiment heeft of in contact komen? Ga naar www.stroombergmakelaardij.nl.