• Ted Walker

Harkes Tuincentum klaar voor het najaar

Advertorial

EDE Een nieuwe entree, een andere routing door de kassen en een mooi merk erbij in het assortiment. Harkes Tuincentrum is helemaal klaar voor het najaar van 2017. 

,,Door het creëren van een nieuwe ingang hebben we meteen de routing aangepast", begint eigenaar Jaap  Harkes te vertellen. ,,De klant komt nu binnen in het 'koude' gedeelte van het tuincentrum, waar op dit moment een ruim assortiment prachtige producten staan om juist in de donkere maanden kleur te geven aan balkon en tuin. Denk bijvoorbeeld aan de Skimmia, de Calocephalis (grijsblad) of de Gaultheria, in het Nederlands de Vossenbes. Deze laatste is een plant met rode bessen. Vogels zijn er niet gek op, dus die plant houdt zeker enkele maanden mooie rode bessen, terwijl de bladeren de hele winter groen blijven." 

VOGELVOER

Met Koning Winter vlak voor de deur denkt Harkes ook aan de gevleugelde vrienden die niet van die Vossenbes houden. ,,Jazeker, we hebben een keur aan vogelvoer om vogels de winter door helpen'', vertelt hij.  ,,We verkopen zowel los zaad als zaden verwerkt in bijvoorbeeld vetbollen. En het mooiste dat we hebben, is een in eigen beheer gemaakte voedertaart voor de beestjes. Die ziet er wel heel gezellig uit in de tuin of op het balkon.''

Volgens  Jaap Harkes maakt het ook nog uit wanneer de zaden in de tuin worden neergezet. ,,Dat klopt. Vogels zijn trouw aan een vast plekje. Dus daar waar zij eenmaal eten zullen ze ook terugkomen. Dit betekent dat mensen het beste zo vroeg mogelijk in het najaar zaden kunnen aanbieden. Want komen de vogels eenmaal in de tuin van de buren, dan zullen zij niet snel van restaurant veranderen. Voor het voeren is er een ruim assortiment  vogelhuisjes en voedersilo's verkrijgbaar.''

BRYNXZ

Het najaar is een typisch seizoen om het gezellig te maken in huis door de natuur naar binnen te halen.  ,,Om de eindejaarssfeer in huis verhogen vindt de klant een keur aan producten waarmee hij of zij het gezellig kan maken. Naast kant-en-klare sfeerarrangementen maken wij ook sfeerstukken naar eigen wens met verse producten en/of zijdebloemen.''  Sinds kort heeft  Harkes Tuincentrum  een prima aanvulling op deze sfeer in huis met het merk Brynxz. ,,Daar zijn we heel blij mee'', laat Harkes weten. ,,Brynxz levert woonaccessoires die zorgen voor een stijlvolle omgeving. Unieke potten, vazen en lampen van prachtig aardewerk en keramiek die makkelijk passen in elk interieur. Een mooie aanvulling op de eindejaarssfeer die wij bieden.''  Op dit momentstaat de najaarscollectie in de winkel. Medio maart arriveert de uitgebreide voorjaarscollectie in het tuincentrum. ,,Kom kijken en zie dat landelijk leven met Brynxz voor iedereen is weggelegd'', besluit Harkes. 

a [ Harkes TuincentrumKlinkenbergerweg 296711 MH Ede0318-612694www.harkestuincentrum.nl