• FABIAN BOOT
  • FABIAN BOOT
  • FABIAN BOOT

Geslaagde dertiende editie Business Event Ede

EDE Na een lange periode van voorbereiding vond maandag de dertiende editie van 'Business Event gemeente Ede' plaats. Tijdens dit netwerkevenement werd podium gegeven aan negen bedrijven die genomineerd waren voor de titel 'Ondernemer/Onderneming van het jaar'.

Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden voor de Reehorst in Ede. Hier werden zij met feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners, waaronder directeur bedrijven Rabobank Vallei en Rijn, Ben Smeek, Burgemeester René Verhulst, Wethouder Vreugdelhil en de commissieleden.

Wim van den Brandt, voorzitter van EBC, opende het programma om 20.00 uur en kondigde Anita Witzier aan. Anita Witzier gaf een beknopte uitleg over het officiële programma en nodigde de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen, maar trots betraden zij het theater van De Reehorst onder luid applaus.

JONGE ONDERNEMER De eerste categorie die op het podium mocht komen was die van de Jonge Ondernemers: Martin en René Modderkolk van Propfun Photobooth Verhuur, Mirjam van Essen van Beauty Pillow B.V. en Wesley Glasmacher van Wesinthewild.com. Zij waren gecoacht door Leo Mulder van Kenneth Smit Training om, na vertoning van hun bedrijfsfilm, voor het publiek een pitch te houden. De aanwezigen in de zaal konden via een sms hun stem uitbrengen op hun favoriete Jonge Ondernemer. Deze uitslag werd gecombineerd met een puntentelling van de jury. Dit resulteerde in een overwinning voor Wesinthewild.com.

Burgemeester Verhulst reikte de award uit aan Wesley Glasmacher. Alle genomineerden ontvingen een prachtige bos bloemen die Blooms & Blossoms uit Lunteren ter beschikking had gesteld.

MKB EN DETAILHANDEL Na de eerste awarduitreiking was het de beurt aan Hannes de Paauw van CTS IT, Jan Siebelink van SIEPLO en Jan van Santen van Mondial Waaijenbegr Verhuizers om het podium te betreden. Zij werden genomineerd in de categorie MKB & Detailhandel. Er werden wederom van iedere onderneming bedrijfsfilms getoond, waarna Anita zich door middel van een interview verdiepte in de achtergrond van iedere ondernemer. Notaris Sjirk Bijma kreeg vervolgens het woord en deelde de keuze van jury: Jan Siebelink werd ondernemer van het Jaar MKB & Detailhandel 2017. De Award werd uitgereikt door wethouder Vreugdenhil.

GROOTZAKELIJK Toen de ondernemers in de categorie MKB & Detailhandel het podium hadden verlaten, was het tijd voor de laatste, maar zeker niet de minste categorie. Martijn Jacobs en Daniëlle Westerhof van Loo van Eck, Bart Maas van Eurotrol B.V. en Arnold Vlastuin van Zoo&Zo kwamen onder luid applaus van het publiek het podium op. Burgemeester Verhulst reikte de award uit aan Bart Maas.

PUBLIEKSPRIJS Na deze drie prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de Rabo Publieksprijs. Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, werd op het podium gevraagd voor een kort interview. Daarna begon de klok te tikken en had het aanwezige publiek ruim een minuut de tijd om op hun favoriete ondernemer te stemmen. De spanning was om te snijden maar al snel werd duidelijk dat CTS it de winnaar was van de Rabo Publieksprijs. Ben Smeenk overhandigde Hannes de Paauw de prijs.

Na het officiële programma was er voor ondernemers de mogelijkheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten.