• Remko de Waal

Edese supermarkten in race voor Supermarkt van het Jaar

EDE Twee supermarkten uit Ede zijn door naar de tweede ronde van de landelijke verkiezing Supermarkt van het Jaar 2017-2018. Het zijn Hoogvliet en Albert Heijn XL. Ze strijden met nog vijftig andere supermarkten om de felbegeerde titel.

De titel Supermarkt van het Jaar wordt uitgereikt aan de supermarkt die zich onderscheidt op het gebied van kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid, service, lokale marketing, ondernemerschap, personeelsbeleid en klantvriendelijkheid. Na deze ronde gaan de beste tien supermarkten samen met een aantal provinciewinnaars door naar de finale. De uitslag is in maart 2018.

ENIGE De Edese Hoogvliet is de enige van deze supermarktketen die door is naar de volgende ronde. AH XL is samen met nog veertien andere AH's door. Uit deze regio zijn alleen AH Voorthuizen en de DekaMarkt in Apeldoorn nog in de race. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt de titel tegenwoordig een keer per twee jaar uitgereikt.

TWEEDE RONDE De wedstrijd is een initiatief van Distrifood, Vak Media Net en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. In de tweede ronde krijgen de supermarkten een aantal keer onaangekondigd bezoek van een vakjury. Deze let onder meer op de beschikbaarheid van de producten en de kwaliteit van de verse artikelen. Verder komt er twee keer een mystery shopper langs. Begin januari 2018 wordt bekend welke supermarkten door gaan naar de finale.