• Lex van Lieshout

Ede ontvangt voor laatste keer De Telefoongids & Gouden Gids in boekvorm

EDE In de loop van dit jaar verschijnen in Nederland voor de laatste keer de 45 gedrukte regionale edities van De Telefoongids & Gouden Gids. Op donderdag 1 maart wordt de gids in gemeente Ede voor het laatst bezorgd. Daarmee komt na bijna 140 jaar een einde aan een unieke informatievoorziening van telefoon- en adresgegevens voor alle inwoners in Ede.

Sinds 1996 verschijnen de gegevens ook al online op www.detelefoongids.nl. Het overgrote deel van de gebruikers zoekt inmiddels online telefoonnummers, adresgegevens en openingstijden van winkels op. Om de beperkte groep ouderen die de gedrukte versie van de gids nog gebruiken tegemoet te komen, worden er speciale cursussen georganiseerd door DTG in samenwerking met SeniorWeb om hen te helpen de overstap naar online te maken.

Uitgever DTG sluit de publicatie van gedrukte telefoongidsen in stijl af met een speciale editie. De laatste Telefoongids & Gouden Gids wordt een uniek bewaarexemplaar en kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden.