• Rabobank
  • Rabobank

Duizenden euro's voor lokale organisaties

EDE Elf lokale organisaties hebben donderdag een cheque in ontvangst genomen bij Rabobank Vallei en Rijn. Zij ontvingen uit het Coöperatiefonds een bijdrage voor hun project. Het was een feestelijke middag op de hoofdvestiging van Rabobank Vallei en Rijn in Ede. Met verhalen over een oude brandweerauto, een duo-fiets en speeltoestellen voor kinderen.

Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, trapte de bijeenkomst af. Hij legde uit dat het Coöperatiefonds bedoeld is om lokale goede doelenorganisaties verder te helpen met hun projecten. Een belangrijke stem in de goedkeuring heeft de ledenraad van de Rabobank. Aan de hand van de criteria kenden de leden bijdragen toe aan projecten in Ede, Bennekom, Wageningen, Rhenen en Veenendaal.

DOELEN Bestuursleden van de verenigingen en stichtingen vertelden vol trots en passie over hun project en waren dankbaar voor de bijdrage van Rabobank Vallei en Rijn. Zo vertelde de vrijwillige brandweer Rhenen over het opknappen van hun oldtimer brandweerauto. De Zonnebloem in Bennekom kan met de bijdrage uit het fonds een duo-fiets aanschaffen en kinderen kunnen bij speeltuin 't Hoorntje in Veenendaal straks spelen in nieuwe speeltoestellen.

Stichting beheer Nieuw Keltenwoud Bennekom ontving 5100 euro voor de aanleg van een rolstoelhelling. Nationale vereniging De Zonnebloem in Bennekom krijgt 3500 euro voor een duo-fiets. Coöperatie Vitalius in Ede krijgt voor een woonproject voor ouderen een cheque van 7500 euro. Stichting Akoesticum Ede krijgt 5000 euro voor de inrichting van de Spoorzaal. Stichting TEDxEde kan 5000 euro gebruiken voor de aanschaf van materialen. En stichting Muziek bij de buren Ede/Wageningen kreeg 4500 euro voor huiskameroptredens.

LEDENRAAD Als coöperatieve bank steunt Rabobank Vallei en Rijn met een deel van haar winst verschillende projecten. Voor veel stichtingen en verenigingen is het niet altijd mogelijk hun ideeën en plannen te realiseren. Door middel van het Coöperatiefonds kan soms net die extra hulp geboden worden. Een grote rol in de toekenning van de donaties speelt de ledenraad. Vier keer per jaar beoordelen deze leden van Rabobank Vallei en Rijn de ingediende projecten. Ook een aanvraag indienen? Kijk op rabobank.nl/vr.