• Malou Stroomberg en Karel tussen de bloemen, planten en accessoires.

    Ted Walker

'De Violier' Bennekom overgenomen

Advertorial

BENNEKOM Ze wist al langer dat een eigen zaak haar ultieme wens was. Toch stelde zij de stap daar naartoe steeds uit. ,,Ik ben fanatiek in de paardensport. Dat doe ik al jaren en daar heb ik hard voor getraind. Zoiets geef ik niet gemakkelijk op. Maar deze kans kon ik gewoonweg niet laten lopen'', vertelt Malou Stroomberg (24), eigenaresse van 'Geniet, bloem en lifestyle' aan de Dorpsstraat 16 in Bennekom.

Ted Walker

Van jongs af aan maakte Stroomberg keuzes die haar later een verkoopster zouden maken. Niet zo gek, want ondernemen is haar in de genen meegegeven. Stroomberg haalde onder andere haar papieren voor de detailhandel en groothandel.

Tijdens haar opleiding liep ze al stage tussen de bloemen en deed ze ervaring op bij een bloemenhandel in Ede. Tussendoor even proeven aan een andere tak van sport resulteerde in heimwee naar bloemen, planten en creativiteit.

,,Tot het moment dat mijn tante afgelopen jaar vlak voor kerst vertelde dat 'De Violier' te koop stond. We zijn meteen gaan praten en al snel bleek dat er mogelijkheden waren om de winkel over te nemen." Zij vervolgt: ,,Er ging maar één ding door mij heen; als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer. Tot mijn grote geluk werd ik een aantal dagen later de nieuwe eigenaar. Zo snel is het gewoon gegaan.''

VAN ALLES WAT Het kon ook zo snel gaan, omdat Malou Stroomberg al heel lang wist dat ze dit wilde. Hierdoor had ze al veel nagedacht over hoe een winkel er uit zou moeten zien, wat ze zou willen verkopen en aan wie. ,,Voor mij is het van groot belang dat de winkel voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Klanten hebben geen groot budget nodig om met wat leuks de winkel uit te gaan. En er is echt van alles wat te vinden. Zelf ben ik altijd gek geweest van leuke 'hebbedingetjes'. Dus daarvan is genoeg aanwezig in de shop. Verder natuurlijk bloemen en planten voor zowel binnen en buiten, potten en vazen voor ieder budget, sieraden, bijzettafeltjes in alle soorten en maten, accessoires voor de aankleding van een huis en ga zo maar door. Ik wilde graag een winkel waar je lekker kunt struinen naar iets leuks maar ook gewoon even snel een bos bloemen kunt halen. Dat is gelukt en daar geniet ik van.''

De vestiging van 'Geniet, bloem en lifestyle' aan de Dorpsstraat in Bennekom ging als een lopend vuurtje door het dorp. Niet Stroomberg zelf maar haar medewerker heeft daar voor gezorgd. Karel werkt voor een paar brokken en een aai over zijn bol. Een hondenbaan. ,,Ach, Karel. Het is zo heerlijk om hem om me heen te hebben. Bijna iedereen in het dorp kent hem al. Hij maakt het beeld compleet en geeft mij en de klanten veel liefde en leuke momenten. Het is dan ook niet voor niets dat de naam van mijn winkel in hoofdletters op de etalage staat. Uiteindelijk verkoop ik mooie momenten en beleving. Geniet'', geeft Malou Stroomberg mee.