• Colinda Hosemans, vacaturespecialist van BDUmedia

    BDUmedia

De Specialist: ´Vacature? De beste kandidaat woont in de buurt´

EDE De regionale economie bloeit en de werkloosheid in Ede en omgeving ligt fors onder het landelijk gemiddelde. Helaas heeft dit juichverhaal ook een keerzijde: bedrijven vinden steeds moeilijker geschikt personeel. Deze vijf tips helpen jou als ondernemer in de zoektocht naar de beste kandidaat in de regio.

1. Bereik de massa
Alleen met veel geluk vind je tegenwoordig via mond-tot-mondreclame of een simpel berichtje op je website snel een droomkandidaat. Het aanbod is beperkt en de concurrentie is moordend. Je doet er dan ook goed aan om de vacature meteen breed te verspreiden, via meerdere kanalen. Hoe meer mensen je bereikt, des te groter de kans dat je de juiste kandidaat snel vindt. Wist je dat je een vacature via EdeStad.nl en andere nieuwsmerken in één week zeer gericht aan tienduizenden mensen kunt voorschotelen, online en via de brievenbus?

2. Schrap de waslijst
Je komt ze nog steeds tegen; personeelsadvertenties die beginnen met een waslijst aan eisen. Niet meer van deze tijd, want jouw droomkandidaat heeft ongetwijfeld meerdere ijzers in het vuur. Begin daarom met wat je als bedrijf te bieden hebt. Die eisen (noem er niet te veel) komen daarna aan bod en zijn uiteraard op jouw website te vinden.

3. Verdiep je in de doelgroep
Een schoolverlater benader je anders dan een senior medewerker. Voordat je jouw vacature de wereld in slingert, is het belangrijk om je te verdiepen in de wereld van jouw droomkandidaat. Hoe trek je de aandacht? Waar kun je hem/haar bereiken (krant, online, sociale media)? Welke toon moet je gebruiken? Met welk aanbod verleid je hem/haar om voor jouw bedrijf te kiezen? Kortom, achter een goede personeelsadvertentie zit een uitgekiende strategie, waarin creativiteit een belangrijke rol speelt. BDUmedia helpt je graag om heel gericht jouw doelgroep te benaderen.

4. Werk aan je imago
Hoe uitdagend is deze job voor mij? Wat zijn de arbeidsvoorwaarden? Het zijn vragen die bij elke geïnteresseerde kandidaat door het hoofd spoken bij het zien van jouw personeelsadvertentie. Of hij/zij tot actie overgaat, is echter ook afhankelijk van het gevoel dat jouw bedrijf oproept. Welk verhaal vertelt je website? Ben je de laatste tijd nog positief in het nieuws geweest? Wat zeggen vrienden en familie over jou als potentiële werkgever? Het zijn allemaal punten die werknemers bewust en onbewust meenemen in hun beslissing. Zorg dus dat je als bedrijf je PR op orde hebt en dat je zichtbaar blijft in de lokale samenleving.

5.Verras met een wervingsvideo
De succesformule van een wervende tekst in combinatie met creatieve vormgeving is zeker nog niet uitgewerkt, maar overweeg ook eens een korte video. Edestad.nl, YouTube en bijvoorbeeld Facebook bieden een aantrekkelijk podium.


Aangeboden door: Colinda Hosemans is vacaturespecialist bij BDUmedia