• BVA Auctions

CoolCat Ede onder de virtuele hamer

EDE Wegens de sluiting van CoolCat Ede kunnen geïnteresseerden tot dinsdag 11 juni om 15.45 uur bieden op de winkelinventaris van de vestiging Ede. Onder de virtuele hamer gaan onder andere etalagepoppen, kassa's, betaalsystemen, kledingrekken, toonbanken, verlichting, stellingen en overige winkelinrichting. De veiling wordt gepresenteerd op het veilingplatform van BVA Auctions, Europees marktleider in online veilingen.

Winkelketen CoolCat is op 18 maart failliet verklaard. In april heeft de winkelketen een doorstart gemaakt. Na de doorstart gaat CoolCat als webshop verder en zullen alle winkels hun deuren sluiten. Via het platform van BVA Auctions gaat de winkelinventaris van alle vestigingen onder de virtuele hamer. 

CoolCat is in 1979 opgericht door Roland Kahn. In maart 2019 is het faillissement uitgesproken over de tachtig Nederlandse vestigingen. Twee weken later volgden ook de Belgische vestigingen. Inmiddels is bekend geworden dat de winkelketen in Nederland als webshop verder gaat onder de naam CoolCat Junior.  

BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Europa en veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken. De website heeft maandelijks ruim 5 miljoen bezoekers en meer dan 1,4 miljoen geregistreerde klanten. Maandelijks worden ruim 860.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 95 landen. Dankzij het ruime en voortdurend wisselend aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.