• Rabobank Vallei en Rijn

Coöperatiefonds Rabobank deelt uit

EDE Een sportbieb voor kinderen in Ede, een modern stadsmuseum in Rhenen interactief inrichten, of studenten die een dag organiseren voor eenzame ouderen in Wageningen. Deze en nog acht lokale projecten kregen een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn. In totaal werd er 34.800 euro uitgedeeld. Bestuursleden van de verenigingen en stichtingen ontvingen uit handen van Commercieel directeur Sebastiaan Laanen de cheque met de bijdrage. Een terugblik op een feestelijke bijeenkomst.

Rabobank Vallei en Rijn wil samen met lokale organisaties de regio Food Valley sterker maken. ,,Via het Coöperatiefonds doen we dat heel zichtbaar. Daar ben ik ook enorm trots op. De Rabobank is hierin echt uniek", vertelt Sebastiaan Laanen bij de start van de bijeenkomst.

,,Met ons fonds voor sociaal-maatschappelijke, culturele en innovatieve projecten Coöperatiefonds brengen we onze missie 'Growing a better world together' heel dichtbij in de praktijk. Onze ledenraad beoordeelt de aanvragen vier keer per jaar. Elke keer zijn de projecten enorm variërend. In deze tweede ronde van het jaar hebben we elf organisaties met inspirerende verhalen hoe zij dichtbij het verschil maken."

DIVERSITEIT Met een grote glimlach op het gezicht namen de bestuursleden de cheque in ontvangst op de hoofdvestiging aan de Galvanistraat in Ede. Ze vertelden vol enthousiasme aan elkaar waar de bijdrage naartoe gaat. Bijzondere en heel diverse verhalen passeerden de revue. Zo richt Stichting Het Oude Raadhuis Rhenen een nieuw stadsmuseum in, met allerlei moderne interactiemogelijkheden. Bedoeld om de historie van Rhenen aantrekkelijk te houden voor jong en oud. De Wageningse Uitdaging zorgt met de bijdrage ervoor dat zij vragen van maatschappelijke organisaties koppelen aan het aanbod vanuit het bedrijfsleven. De eerste matches zijn al gemaakt. Poppodium Ede ontving de cheque uit handen van jongerenraadslid Marit de Wolf. De bijdrage gaat naar het project streetart, waarmee zij op creatieve wijze kleur geven aan Ede. De Veenendaalse stichting You-nited 4You2 kan mede dankzij het Coöperatiefonds hun opvanghuis voor jongeren inrichtingen.

PROJECTEN De projecten die allemaal een bedrag kregen zijn Stichting Het Oude Raadhuis Rhenen (5000 euro voor de inrichting van een stadsmuseum), Stichting Schuldhulpmaatje Rhenen (4500 euro voor het stimuleren van financiele zelfredzaamheid via schuldhulpmaatjes), Stichting Soek Wageningen (5000 euro voor de inrichting van een centrale ruimte), Stichting De Wageningse Uitdaging (5000 euro voor het matchen van vrijwilligers en bedrijven), Stichting You-nited 4You2 Veenendaal (1000 euro voor de inrichting van een opvanghuis en terras), Stichting The New Entrepreneur (3000 euro voor een summerschool voor jeugd om een eigen bedrijf te starten), Stichting Sportservice Ede (2000 euro voor een sportbieb), Stichting Belmonte Arboretum Wageningen (5000 euro voor de nieuwbouw van een paviljoen), Stichting Vier het Leven (800 euro voor een concert voor eenzame ouderen), Poppodium Ede Street Art (2000 euro voor een graffiti-project voor jongeren) en Studentenvereniging WSV Ceres Wageningen (1500 euro voor een maatschappelijke dag voor eenzame ouderen).