• Foto: Freek Wolff/BDU

Christine le Duc Ede gaat dicht

EDE (ANP) De winkel van Christine le Duc aan de Grotestraat in Ede gaat dicht. Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt. De Edese winkel gaat eind februari dicht.

Christine le Duc gaat flink reorganiseren. De erotiekketen sluit in Nederland dertien van de 26 winkels, omdat deze door de toegenomen verkoop via internet niet meer winstgevend zijn.

Daardoor gaan veertig van de tachtig arbeidsplaatsen verloren, aldus het bedrijf maandag, maar gedwongen ontslagen zullen niet plaatsvinden. De stap van Christine le Duc is de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat, na het faillissement van onder andere Miss Etam, Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.

,,Ook wij hebben te maken met minder mensen in de winkels'', stelde interimtopman Kees Vlasblom van het Duitse moederbedrijf Beate Uhse in een toelichting. Dat leverde in de zaken die dicht moeten jaarverliezen op van 70.000 tot 100.000 euro per winkel. Hij wees er daarbij op dat de resterende winstgevende dertien filialen ,,net op een betere plek'' zitten dan de winkels die nu sluiten.

Naast Ede gaan eind februari ook de filialen in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft en Enschede dicht. Het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluit in mei, eind juni volgt een filiaal in Rotterdam. De spreiding over Nederland blijft volgens Vlasblom, met uitzondering van Limburg waar de winkels verdwijnen, verder intact.