• Corine Gerritsen

Buitenzorg 2.0 met nieuwe eigenaren

Advertorial

EDE In een pand uit 1842, waar sinds 1895 horeca wordt bedreven, waar sinds 1972 familie De Kruif de scepter zwaait én vanaf heden Lodewijk de Kruif en Heidy Vink de nieuwe eigenaren zijn.  

Afgelopen paar jaar is Buitenzorg, door het overlijden van Rien de Kruif, enigszins stuurloos geraakt. Zonen Caesar en Lodewijk de Kruif met zijn vrouw Heidy Vink, hebben de balans opgemaakt, waaruit is voortgekomen dat Caesar de Kruif zijn droom heeft kunnen verwezenlijken en Café 100 uitbaat. Lodewijk de Kruif en Heidy Vink, bijgestaan door een fris en ervaren team, exploiteren Buitenzorg.

VERANDERINGEN

,,De ambitie is om Buitenzorg binnen de familie voort te zetten'', zegt Lodewijk de Kruif. ,, Er zijn dingen veranderd, vernieuwd en er waait een frisse wind, zonder dat Buitenzorg haar authenticiteit verliest. De veranderingen zitten in praktische zaken. Zo is de toiletruimte vergroot, de keuken krijgt een opknapbeurt en apparatuur wordt vernieuwd. Onlangs is een cateringbus aangeschaft en er liggen plannen om het restaurant te restylen.'' 

,,Maar ook in de bedrijfsvoering zijn er wijzigingen'', vult Heidy Vink aan. ,,Zo staat er een compleet andere keukenbrigade met als doel eerlijk, verfijnd en puur te koken. Het bedienend personeel is enthousiast en vriendelijk, zij zijn immers het gezicht van het bedrijf en weten feilloos om te gaan met de meest uiteenlopende wensen van gasten. Kortom Buitenzorg leeft. Daarnaast organiseert Buitenzorg tal van activiteiten en timmeren we hard aan de weg om alle horecafacetten op de kaart zetten. Wij zijn een restaurant, maar ook voor feesten, partijen, cateringen, zakelijke bijeenkomsten zijn wij onze gasten van dienst. Van babyshower tot condoleances én alles wat er tussenin zit, twee personen tot duizend gasten, dat is waar Buitenzorg voor staat".

Lodewijk is 48 jaar opgegroeid in Buitenzorg. Als kleine jongen actief als voetballer, wat op latere leeftijd heeft geresulteerd tot een professionele carrière. Nadat hij de voetbalschoenen in de wilgen hing, heeft hij zich ontwikkeld tot trainer/coach. Hij is bijvoorbeeld bondscoach van het nationale team van Bangladesh geweest. Door de keuze om het bedrijf van zijn ouders over te nemen, is de focus op het voetbal minder geworden. 

Heidy is 43 jaar en 24 jaar verweven met de familie. Ze heeft PR & Communicatie gestudeerd en heeft daarna bij diverse dienstverlenende bedrijven gewerkt. Zij gelooft in een persoonlijke benadering waarbij je écht luistert naar je gasten, juist tussen de regels door. Gastvrijheid in optima forma is dan ook een belangrijk speerpunt voor Buitenzorg.

Lodewijk en Heidy hebben samen vier kinderen en wonen in Lunteren. ,,We staan open voor ideeën en suggesties en vinden het fijn om met de gast in gesprek te gaan. Mail gerust naar buitenzorg@buitenzorg.nl of bel 0318-610313 en check de website op activiteiten en mogelijkheden'', besluit Heidy Vink.